Tavaszi örömök Kaposváron

Tavaszi örömök Kaposváron

A tavaszi versenyidőszak nagy örömöket és jó eredményeket hozott idén is Kaposváron.  Antal Dominik, Fekete Lilla a 2-es csoportból és Lassu Levente az 1-es csoportból a TITOK verseny döntőjébe jutott, a megmérettetésre Budapesten, április 15-én kerül sor.

Sárközi Emma a 2-es csoport tagjaként matematikából sziporkázott, s ért el országos 14. helyezést a Sziporka Matematika Verseny döntőjében.  Szintén matematikából jeleskedett a Megyei Bolyai Versenyen, s második legjobb eredményt érte el. Másodikként zárta Emma a PC-Start Informatika Verseny megyei fordulóját is. A Bolyai Megyei Természetismereti Versenyen elismerést első helyezéséért érdemel. Emma jelenleg informatikából és biológiából is az országos megmérettetés előtt ál.

Karácsony Áron zenei versenyen járt, Győrben: „2018. márciusában rendezték meg IX. Országos Maros Gábor Ütőhangszeres Szóló- és Duó Versenyt Győrben. Ezen a három évente megrendezésre kerülő versenyen megtelik ütőhangszerekkel (dobokkal, marimbákkal, xilofonokkal, vibrafonokkal) a győri Zsinagóga, ugyanis ezen a gyönyörű helyszínen zajlik a verseny. Több kategóriában, az ország legjobb ütős tanulói (46 zeneiskolából több, mint 100 gyerek) mérik itt össze tudásukat a neves szakemberekből álló zsűritagok előtt. A Kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolából ketten indultunk a versenyen. Szüleinkkel és tanárunkkal, Horváth Virág nénivel mindhárom napot Győrben töltöttük. Versenyeztünk, hallgattuk a többieket, ismerkedtünk a várossal. Én három darabot játszottam. Két dobos darabot és J. S. Bach: I. Csellószvit, Preludium tételét marimbán. A nagyon magas színvonalú versenyen 20 pontból 15-öt kaptam. Ez az 5. helynek felelt meg. Az ítészek a kisdobolásomat dicsérték meg legjobban. Nagyon örülök, hogy eljutottam erre a versenyre. Sokat készültem rá és sikerült is tőlem telhetően eljátszanom a darabokat. Jó volt látni, hallani a többiek játékát, képet kapni arról, hogy az ország más vidékein milyen munka folyik. A továbbtanulásommal kapcsolatban is hasznos tanácsokat kaptam a zsűritől. Szép élményekkel tértünk haza!” (Karácsony Áron 2-es csoport)

Bízunk abban, hogy angolosaink hasonlóan szép eredményről számolnak majd be! Mi nagyon drukkolunk nekik és büszkék vagyunk versenyzőinkre.