Természetfotós workshop 1.0

Természetfotós workshop 1.0

Az idei első előválogató természetfotós fotós workshopunkat Szegeden szerveztük meg 2020. október 30-án és 31-én. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk ezeken a napon, de ez sem vette el kedvünket a közös témák utáni kutakodásban, így a szombati napon bejártuk a Szeged-Kardoskút-Mártély-Algyő útvonalat újabb és újabb témákat keresve.

A workshop első napján a fényképezőgépekkel és a manuális beállításokkal ismerkedtünk meg. Az oktatáson a Nikon és Canon gépek beállításainak és a természetfotók aprólékos részleteivel zártuk a napot.

Másnap napfelkelte előtt indultunk neki első túrahelyszínünknek a nagyfai Holt-Tiszának, ahol a napfelkelte arany színeibe sikerült egy-egy gombafajt lencsevégre kapnunk, kipróbálni a makrófotózás rejtelmeit.

Utunkat a mártélyi holtág felé folytattuk, ahol az esős idő ellenére sikerült egy-két madárfajt lencsevégre kapnunk.

 

Ezután a Szentes mellett lévő termál tavakhoz és az ecseri várromhoz autóztunk. A tavak és a várrom környezete számos moha, zuzmó és gombafajnak ad otthont az őszi időszakban, most mi is sikerrel jártunk találtunk tintagombafajokat és leveles zuzmókat is az említett helyszíneken.

A nap fénypontja a kardoskúti Fehér-tó volt, ahol a Szegeden már nagyon várt darvakkal is találkoztunk.  A tó melletti legelő az őszi Alföld hangulatát adta vissza nekünk, ahol a tájképek fotózását tudtuk begyakorolni.

A napi túránkat az Algyő melletti Atkai holtághoz terveztük, a tervünk jónak tűnt, a nagy esőzés miatt sajnos gyalogosan sem jutottunk el a holtágig. Az érintetlen táj és a felkelő telihold azonban kárpótolt minket a nap végén.” Mikics Péter, mentor

További fotóink a Galériában érhetőek el: