Természetfotós workshop Szeged-Szentes

Természetfotós workshop Szeged-Szentes

Május második hétvégéjén tartottuk az összművészeti tábor Természetfotós workshopjának szentesi előválogatóját.
Szombat reggel a Szentesi Közösségi Házba utaztunk, ahol az ifjú természetfotósoknak mutattuk meg a gépek használatát.

Oktatást tartottunk a blende, ISO és a zársebesség használatáról, az optikák típusairól, látószögeiről és gyújtópontjairól, majd a harmadolási és makrófotós technikákról, trükkökről mutattunk példákat.

Egy rövid ebéd után pedig elindultunk a Körös-Maros Nemzeti Park Cserebökényi Puszták tájegységére, hogy felfedezzük a kora nyári természet rovar- és növényvilágát és begyakoroljuk a makrófotózás gyakorlati lépéseit.

A puszták fajgazdag világa számos fotótémát kínált számunkra, ahol késő délutánig számtalan fotót sikerült készítenünk.
A fotós napunk első helyszínétől egy délutáni piknik hangulatával köszöntünk el, majd elindultunk a kardoskúti Fehértóhoz a szombati második, egyben utolsó terepi helyszínünkre.

A naplementéig tartó fotózáson a puszta ezer színének világa mellett a táj jellegzetes hangulatát is sikerül megörökíteni az ügyesebbeknek. A nap végére fotós csapatunk tagjai is megismerkedtek egymással, így nehezen ment az elválás is társainktól.

Az előválogató második napján az előző napi fotókat néztük át, elmondtuk róluk a véleményünket, a fotós utómunkák rejtelmeit tanultuk el egymástól.

 

A munkák elemzése után elindultunk a szegedi csoport kedvenc helyszínére, a Kiskunsági Nemzeti Park Mártélyi Tájvédelmi Körzetében vízi- és vízparti élőhelyek fotózására.

 

A jól ismert tanösvényünk sajnos most a zord idő miatt járhatatlan volt, de pótoltuk a környezeti gyepek fotótémáival magunkat, ahol még egy nyári zápor sem szegte kedvünket a fényképezéstől.

További fotóinkat a galériában találhatóak:

Mikics Péter, Benczúr Anna, Berta Luca, Turuczki Szabolcs
Szeged 2-es csoport