„Természeti értékeink” fotókiállítás

„Természeti értékeink” fotókiállítás

Szombaton (szeptember 16.) részt vehettünk mentorunk, Szövényi Barnabás kiállításán, Fonyódon. Izgatottan indultunk útra csoporttársaimmal, majd amikor megérkeztünk első dolgunk a múzeum felfedezése volt. A képek rögtön az előtérben voltak kiállítva és mindegyik egyedi módon mutatta be Fonyód környékét és a Balatont. Miután minden egyes vendég megérkezett a megnyitóra Barnabás apukája szólt pár szót a kiállított művekről és a mögöttes tartalmukról. Később, csoporttársunk Tar Viktória klarinétjátékát hallgathattuk meg. Végül egy közös sütizéssel zártuk a megnyitót. Nagyon jó kedvvel indultunk haza és úgy érzem mindenki nevében állíthatom, hogy a legközelebbi kiállításon is szívesen vennénk részt. Nógrádi Nóra, Kaposvár 3

Természeti értékeink fotókon” című kiállításához

Szövényi Barnabás „fonyódos-balatonos” képeinek kiállítására keresve sem találhatnánk hitelesebb helyet, mint a Fonyódi Múzeum. A fotókon megvalósuló egyéni látásmód megnyilvánulása minden látogatóban kérdéseket vethet fel. E kérdések megszületését ösztönözte megnyitó beszédében Szövényi Balázs aki személyes, szubjektív meglátásait foglalta össze. Előadásában hangsúlyozta, hogy a kiállítás központi narratívája mennyire időszerű, véleménye szerint szoros kapcsolat jellemzi a képek keltette érzést és a „nyugati kultúrát” támadó krízist, melynek következményeként személytelenné válás és a tradíciók jelentőségének elvesztése fenyeget. Kiemelte, hogy a képek mögött megbújó embert is látni kell a kompozíciókban.
A kiállítás másik megnyitója Tar Viktória volt, aki Kodály Zoltán művét szólaltatta meg klarinéton.
Ezt követően a közönség elvegyülhetett a fotók között, melyek remekül bemutatták, hogy a Balaton milyen sok érzelem felfedésére, kifejezésére ad lehetőséget. E lehetőségek egyikét ragadta meg Barnabás kiváló fotóinak eme nagyszerű válogatásában. A kiállítást követő fogadáson az egybegyűltek szóval, gondolatokkal is összekapcsolták a látottakat, melynek hangot is adtak egy  baráti beszélgetés keretében.

Visontai László, szülő