Ünneplünk

Ünneplünk

Elérkezett a várva várt nap. Nagy szeretettel vártuk és fogadtuk vendégeinket.

április 25. – Tehetségek Színpada

A sajtótájékoztatón az Alapító értékelte az elmúlt 10 évet, majd ezt követően a Tehetségek Színpadán az Alapítvány legifjabb mohácsi gyermekeitől kezdve az egyetemistákig bezárólag színes zenés és prózai produkciókat láthattak támogatóink, vendégeink és a sajtó képviselői.

A műsor kezdetén, az Alapító köszöntőjét követően Áder János Köztársasági Elnök Úr méltatta az Alapítvány tevékenységét, majd átadta az Alapítvány Életút Programját elsőként befejező Bogdán Csabának és Takács Szilveszternek búcsúajándékát.

A műsorfolyam derekán, a minden évben átadásra kerülő legeredményesebb tanulónak járó díjakat Orbán Viktor Miniszterelnök Úr adta át.

A 27 jelölt közül titkos szavazással a Kuratórium tagjai választották ki az 5 legjobbat:

5-6. évfolyam Szép Hanna, Mohács
7-8. évfolyam Terestyényi Anna, Kaposvár
9-10. évfolyam Kovács Dániel, Szeged
11-12. évfolyam Kovács Viktória, Jászberény
felsőoktatásban tanulók közül Kmett Dániel István, Jászberény

Két meglepetés is jutott erre a napra. A vendégeink között köszönthettük Davor Šuker világhírű labdarúgót, a Horváth Labdarúgó-szövetség elnökét, aki a Tehetségek Színpadán jelentette be, hogy 10.000 Euróval támogatja az Alapítványt.

A másik meglepetés akkor érte az Alapítvány fociválogatottját, amikor a hagyományos örömfoci ellenfél csapatának összeállítását megtudta. A játékosok között köszönthettük:

Áder János Köztársasági Elnök Urat
Bánki Erik Országgyűlési képviselőt, az MLSZ elnökségi tagját
Berzi Sándort, az MLSZ alelnökét és nemzetközi igazgatóját
Czuppon Pétert, a Telki Globall ügyvezetőjét
Csányi Attila kurátort
Dr. Csányi Sándor Alapítót
Davor Šukert, a Bajnokok Ligája győztesét, az 1998-as labdarugó világbajnokság gólkirályát
Kiss-Rigó Lászlót, a Szeged-Csanádi egyházmegye püspökét
Nyilasi Tibor kétszeres magyar és háromszoros osztrák bajnokot, magyar és osztrák gólkirályt, Ezüstcipő nyertest
Orbán Viktor Miniszterelnök Urat, a meglepetés válogatott trénerét
Vági Mártont, az MLSZ főtitkárát

Az alapítványi válogatott tagjai a háromfordulós bajnokság legjobbjaiból kerültek ki:

Horváth Balázs
Hajdu László
Feil Gergő
Sipos Attila
Rostás István
Tóth Máté
Galambos Krisztián
Sebők Marcell
Terestyényi Anna
Horváth Péter
Varga Levente
Pécsi Roland
Faragó Brúnó
Hortobágyi Bence
Simon Mátyás
Kisiván Milán

Hősies küzdelemben, színvonalas mérkőzésen 5:3 arányban a világsztárokkal felálló meglepetés csapat nyert.

Ezúton is köszönjük minden résztvevőnek, hogy jelenlétükkel megtisztelték e számunkra fontos eseményt. Reméljük a látottak meggyőzték Önöket arról, hogy programunk eddigi és jövőbeni támogatása is hatékonyan szolgálja az Életút Programba bekerülő tehetséges hátrányos helyzetű gyermekek elé kitűzött céljaink megvalósítását.

Kérem látogassanak el a Galériába, ahol megtekinthetik a 3 nap képes összefoglalóját. A napról készült sajtóvisszhangokat folyamatosan közzétesszük honlapunkon.

április 24. – második nap

7:00 Jól esett a reggeli az éjszakai pihenést követően, majd Miklós bácsi köszöntött minket. A program ismertetése után megtudtuk azon jelöltek nevét, akik közül az idei évben ki fog kerülni az évfolyam legeredményesebb tanulója. Nagyon várjuk a holnapi napot, hogy kiderüljön kit tartottak a Kurátorok a legérdemesebbnek a cím elnyerésére.

9:00 Kezdetét vette az egész délelőttön át tartó játék. Nagyon izgatottan várjuk, a feladatokat. A csapatok készen állnak.

14:30 A Gyermekparlament által meghirdetett Daléneklési versenyt mindenki élvezte. Kiváló és izgalmas produkciókkal örvendeztettek meg bennünket társaink. A röpke óra kiváló hangulatban telt.

16:00 A Focibajnokságon idén a kicsik és nagyok egyaránt részt tudtak venni. Nagyon nagy élmény volt. A kicsiknél az 1. helyezet a lila, a 2. a világoskék, a 3. a sötétkék, a nagyoknál 1. a sárga, 2. a fehér, a 3. pedig a sötétzöld csapat lett! Gratulálunk a győzteseknek. A mérkőzések után kihirdetésre került az alapítványi válogatott.

20:30 A Csányi Band koncertjével zárult a nap. Kiváló számokat játszottak és bemutattuk új CD-jük anyagát is.

április 23. – első nap

Amíg a különböző Közösségi Házak fiatalabb és idősebb „csányisai” buszra pattantak, hogy délután időben a célállomásra, azaz Telkibe érkezzenek, addig jómagam és két budapesti egyetemistával, Király Kingával és György-Dávid Valentinnel a televíziózás világába csöppenhettünk.

A Duna Televízió Család-barát című élő magazinműsorának vendégei voltunk, ahol a stúdióban töltött perceink előtt betekintést nyerhettünk a kulisszák mögé, majd a szükséges előkészületek után elfoglaltuk helyünket. Miklós bácsival közösen meséltünk az Alapítvány tevékenységéről, az itt eltöltött éveinkről, az általunk kitűzött célokról és a jubileumi Életút Nap eseményeiről.

A beszélgetés kellemes hangulatban telt, a műsor előtti izgatottságunk is hamar köddé vált látva a családias, barátságos környezetet. Nagyon jól éreztük magunkat. Örülünk, hogy egy ilyen élmény részesei lehettünk, köszönjük a lehetőséget!

Az Életút Nap programja ma 17 órakor veszi kezdetét. A három nap eseményeiről folyamatosan hírt adunk honlapunkon!

Bogdán Csaba, György-Dávid Valentin, Kaposvár3

16:30 Begördültek a buszok rajta ismerősök, barátok, kicsik és nagyok. Lassan minden csoport megérkezik és kezdetét veszi a közös ünneplés a 10. Életút Nap első napja.

17:00 Megkezdődtek a próbák. Nagyon izgulunk, hogy sikerre vigyük azokat a darabokat, amivel készültünk a nagy napra.

20:00 Mindenki jóízűen fogyasztotta el vacsoráját a hosszú és fárasztó nap után.

21:00 A nap zárásaként a Daléneklési verseny produkcióit hallgattuk meg. Izgatottan várjuk mit hoz a holnapi nap.

22:00 Miután a gyerekek elaludtak a mentorok összeültek a napot értékelni és a következő nap részleteit átbeszélni.