Mohács 1-es csoport tréningje

Mohács 1-es csoport tréningje

A mai napon (július 26.) a Mohács 1-es csoport tagjainak is kezdetét vette a Tanulásmódszertan tréning második része.

A kurzus első foglalkozásai a sarlóspusztai gólyatáborban kezdődtek és a hétvégén, Mohácson folytatódnak. A gyerekek a két nap során Szabóné André Piroska szegedi mentor segítségével ismerhetik meg a különböző tanulási formákat. A foglalkozások játékos formában, érdekes feladatok segítségével vezetik rá a gyerekeket a számukra leghatékonyabb tanulási módszer megtalálására.

A mai nappal (július 27.) véget ért a Mohács I. csoport tagjainak a Tanulásmódszertan tréning másodig felvonása. A kánikulai meleg ellenére a foglalkozások jó hangulatban zajlottak. A gyerekek jól érezték magukat és egy-egy mondatban megfogalmazták érzéseiket:
-„Nekem az adó-vevő játék tetszett a legjobban.”  (Jáger Szabolcs)
-„Nekem a legjobban az egyik vicces feladat tetszett, amely által örökre megtanultam, hogy      mindig olvassam el figyelmesen a feladat szövegét.” (Balázsi Róbert)
-„A legjobban az adó-vevő=jelritmus feladat tetszett. Jól éreztem magam, ez a nap vicces volt.” (Lichtenberger Marcell)
-„Jó volt és nagyon tanulságos az összes óra, de a legjobb az volt amikor csoportokban készítettük a gondolat térképet.” (Gura Krisztina)
-„Minden jó volt, de alegjobban a rajzolás tetszett. Nagyon jól éreztem magam.” (Balog Teréz)
-„Nekem nagyon tetszettek a Piroska nénivel töltött órák. Legjobban a csoportmunkák és a cím meditáció tetszett.” (Vukovics Annamária)
-„Nekem a rajzolás és a babzsák tetszett.” (Illés Dániel)
-„Nekem a rajzos feladat tetszett, de a többi is jó volt. Lett sikerélményem.” (Hegedűs Mihály)
-„Nekem az tetszett a legjobban, amikor csoportban vagy párban kellett dolgozni. Nem fogom elfelejteni, mert sokat játszottunk.” (Szép Hanna)
-„Nagyon tetszett ez a tanulásmódszertan és a tanultakat fel is használom az iskolában és otthon.” (Beke Panna)
-„Nagyon jó volt. Minden tetszett, főleg a pillangós feladat.” (Huber Balázs)
-„Nekem nagyon tetszett a tábor, leginkább az adó-vevő játék. A tanácsokat megjegyeztem és megfogadtam.” (Palotai Benjámin)
-„Nekem a szombati becsapós feladat tetszett, nagyon finom ételek voltak. Azt a tanácsot fogadom meg, hogy tartsak szüneteket tanulás közben. (Márkus Péter)
-„Nekem a rajzos és az adó-vevő játék tetszett a legjobban, de mellette még sok más dolog is. Minden tanácsot megfogadok.” (Petrovics Adorján)
-„Nekem a legjobban a rajzos feladatok tetszettek. Megtanultuk, hogy mindig olvassuk el a feladatokat.” (Szabó László)

A kurzus harmadik felvonására és egyben befejezésére szeptember elején kerül sor.