Boszorkányok, vámpírok és Halloween tökök Kaposváron

Boszorkányok, vámpírok és Halloween tökök Kaposváron

Izgalmakban nem volt hiány a Kaposvári Közösségi Házban október 29-én szombaton délután, ugyanis Halloween bulit szerzveztünk a K1-es csoportnak. A nap első felében még komolyabb témákkal foglalkoztunk,  mivel délelőtt szövegértés foglalkozást tartott Kántor Péter a csoportnak, de délután már szórakozásé és a játéké volt a főszerep.

A gyerekek közül többen beöltöztek, volt aki boszinak, volt aki sárkányak, de még egy harcos is akadt a díszes kompániában. A kis-mentorok sem maradtak el az ötödiekesek mögött, ugyanis az egyetemisták is ötletes jelmezekkel készültek.

A délután tökfaragással kezdődött. A kicsiket természtesen nem hagytuk felügyelet nélkül dolgozni, hiszen a tőkfaragás kemény munka, ezért a kis-mentorok besegítettek az alkotásba. Öröm volt nézni,  ahogy a többféle korosztály együtt dolgozik a napsütéses őszi délutánon a közösségi ház gyönyörű kertjében. Nagyon jó volt a hangulat, szemmel láthatóan, mindenki remekül érezte magát.

Ezután kavicsokat festett a csapat egyik fele, a többiek pedig ugróköteleztek, csocsóztak vagy a pincében a léghokival játszottak. A halloween kvíz kicsit megdolgoztatta az ifjak agysejtjeit, de az érdekes és vicces kérdések többségére a gyerekek helyesen tudták a választ. Például arra, hogy milyen „járművel” közlekednek a boszorkányok.

Az édességkeresés előtt nagyon izgatott volt a csapat, alig várták, hogy a felkutathassák a kertet, csokiért és gumicukorért. A legtöbb édességet hamar megtaláták, de azért akadt néhány darab, amelyet nehezen vettek észre a gyerekek. A nap végén még táncra és szabad játékra is maradt idő.

Nagyon szuperül a sikerült a buli, de a legjobb, hogy együtt voltunk. Általános iskolások, középiskolások, egyetemisták, mentorok és fejlesztők mindannyian jól érezték magukat. Az pedig, hogy egy közösséghez tartozunk mindanniyan, olyan élmény, amit nem pótolhat semmi más.

Fenyő Zsuzsa Kaposvár 1-es csoport

„A Halloween természetesen a kaposvári közösségi házban sem maradhatott el, ahol a K1-es csoport néhány beugró taggal közösen szervezett programot. A vámpírok és boszorkányok közösen szórakoztak.  Legjobb tudásom szerint a halloweeni sminkelést is bevállaltam és a délután folyamán a hajfestő szalon is megnyitotta kapuit. A programok jó hangutban teltek. Örülök, hogy sikerült jobban összeszoknia a két csoportnak és egy élményekben gazdag délutánt tölthettünk együtt.”
Trixler Zsófia Kaposvár 1-es csoport