Tudományos megfigyelések a Fűvészkertben

Tudományos megfigyelések a Fűvészkertben

A januári és februári természetbúvár foglalkozások a téli madáretetés és madármegfigyelések jegyében zajlottak. A Közösségi Házunk környékén figyeltük meg téli madárvendégeinket, biztosítottuk számukra  a megfelelő táplálékot a zord időjárásban.

Február hónapban a Szegedi Fűvészkert dolgozóival közösen a Körös-Maros Nemzeti Park területéről nyáron begyűjtött magokat segítettünk lefotózni.

 

Benczúr Anna, Turuczki Szabolcs és önkéntesünk Balogh Lajos szakmai vezetésével a mikroszkópikus méretű magok fotóját készítettük el. A kicsik Benczúr Bella önkéntesünk segítségével a nagyobb magok fotóját készítették el sztereo binokuláris mikroszkóp segítségével.

Az általunk elkészített és retusált fotókat faj szerint beazonosítottuk, ebben Lali bácsi segített. Rengeteg mindent megtudtunk a növényekről.

 

A közösen elkészített fotók később szakmai kiadványokban lesznek publikálva. A Fűvészkerti látogatásaink során számos más érdekes dolgot is “lencsevégre kaptunk.         Mikics Péter, mentor

Így láttuk mi

A januári és a februári természetbúvár foglalkozásokon a madáretetéssel illetve magok és más  érdekességek mikroszkópos fotózásával foglalkoztunk. Tanultunk arról, hogy a madarakat mikor és hogyan kell etetnünk. Kitettünk egy madáretetőt és azt egy webkamerán keresztül figyelünk.

0

A legutóbbi  foglalkozásainkon a Füvészkertbe voltunk, ahol magokat, lepkéket, levedlett madárpók bőrt is fotózhattunk.

 

Nagyon élveztük ezeket a foglalkozásokat és szívből várjuk, hogy milyen érdekességeket fogunk a legközelebb tanulni.

Kántor Stella, Pajor-Vincze Anna, Szeged 2-es csoport