Tükörben a Világ Nagybajomban

Tükörben a Világ Nagybajomban

A legkisebb nagybajomi csoport csütörtökön (május 29.) az emberi természetről és fenntartható fejlődésről szóló kiállításon vett részt Nagybajomban.

 

A Tükörben a Világ elnevezésű vándorkiállítás egy felfedezőút, melyben rengeteg elgondolkodtató dologgal ismerkedhettünk meg. A központi kérdés az, hogy mire van szüksége az emberi lénynek és milyen hatással vagyunk a környezetünkre. Tíz különböző nevű „szobában” jártunk, mint túlélés, tudás, választás, pihenés, alkotás, identitás, biztonság, szeretet, álom és részvétel. Az egyes helyszínek sok meglepetést és játékot rejtettek. A gyerekek kiszámolhatták ökológiai lábnyomukat, álomképet kreálhattak és azt is kiszámolták, hogy a különböző általuk fogyasztott élelmiszerek milyen messziről érkeznek hozzájuk. A rengeteg színes installáció nagyon jól segítette a környezettudatos életmód kialakítását.

A gyerekek megfogalmazták a tárlat utáni beszélgetésben, hogy mi tetszett nekik és milyen érzésekkel, gondolatokkal térnek haza:

Balogh Nóra: „Az újrahasznosított használati tárgyak nagyon tetszettek, kényelmesek voltak és még szépek is.”

Kővári Vanessza: „Szívesen olvastam a más országbeli gyerekek életéről, mindennapjairól.”

Győző Zalán: „Az álomszoba tetszett a legjobban, mert mi alakíthattuk a képet és nagyon érdekesre sikerült mindegyik.”

Lóth Milán: „Nagyon érdekes volt látni az álomvilágban a többiek alkotásait.”

Bánfi Dávid: „Jó volt az egész kiállítás, sokáig el tudtam volna nézegetni, hogy más országokban milyen ételeket esznek a családok.”

Gelencsér Márton: „A földgömböknél érdekes dolgokat tudhattunk meg a világról, amiben élünk.”

Nb3 csoport