Új év, nagy lendülettel

„Miután kipihentük az óév fáradalmait, lendületesen láttunk munkához 2021-ben. Mivel közeleg a félév vége, többen még inkább „rákapcsoltak” a tanulásra. A Közösségi Házban is lázas munka folyik. Gyűrjük az ECDL első modulvizsgájához kapcsolódó feladatokat, tovább haladunk idegennyelv-tanulással, matekkal. Persze mindezt kicsit másképp! A Közlekedés projekt égisze alatt olyan feladatok kerülnek előtérbe, melyek kreativitással, csapatmunkával oldhatók meg és ezáltal plusz fejlesztést nyújtanak. Néhány példa a teljesség igénye nélkül: közösségi közlekedéssel utazunk  társasjáték segítségével német nyelven; várostervet készítünk; parkolót, majd garázst tervezünk, ezek helyigényét figyelembe véve és az általunk választott gépkocsira méretezve;  különleges fantáziajárműveket alkotunk. Mostanra világossá vált az is, kinek milyen területen van szüksége több figyelemre, fejlesztésre, s erre külön hangsúlyt fektetünk.” Kovács Sándor és Őzéné Törőcsik Márta, mentorok

„Matekból ráerősítünk a tudásra, Hajni Nénivel mindig átbeszéljük, amit nem értek. Játékosan tanítják, ezért tetszik nekem.” Sztojka Rajmund, Szentes 2-es csoport