Újra együtt – Életút Nap 2017.

Újra együtt – Életút Nap 2017.

A Gála napja – április 9. Életút Nap percről percre.
 8:45 Az alapítványi Sakkbajnokság harmadik fordulójának partijaival indult a reggel. Azon fiatalok, akik nem játszottak, együtt gondolkodtak és szorítottak csoporttársaiknak.
9:30 Szeretettel köszöntjük első vendégeinket Zánkán.
10:30 A nyitóbeszédben Alapítónk köszöntötte a gyerekeket, a megjelent vendégeket és munkatársakat. Örömmel méltatta György-Dávid Valentint, az Életút Programot sikeresen befejező első egyetemistát, aki a Budapesti Corvinus Egyetemen gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökként végzett. Elmondta, hogy a most beválogatásra kerülő gyermekekkel együtt, az Alapítvány 380 gyermeket támogat az Életút Programjában. Zárásként pedig bejelentette, az új Mohácsi Közösségi Ház hivatalos átadásának időpontját.
Ezúton szeretnénk gratulálni Alapítónknak, Dr. Csányi Sándornak, a FIFA Tanácsbeli tagságához!
Tehetségek Színpada: A Csányi Alapítvány tanulói minden évben az Életút Napon mutatják be éves tevékenységüket és az év közben elért eredményeiket. Nagy szeretettel fogadjuk vendégeinket és bízunk abban, hogy az általunk rendezett kiállítás és a bemutatásra kerülő produkciók olyan nagy örömmel töltik el majd őket, mint bennünket. A Tehetségek színpadán tanulóink rövid színdarabokkal, zenés produkciókkal, videó klipekkel, és verssel készültek erre a jeles alkalomra.

Ezt követően Csányi Attila és Csányi Péter átadta a Vándorkupát a PÉK csapatnak, a tegnapi Fair Play játékok győzteseinek. Végül, de nem utolsó sorban kiosztásra került a legeredményesebb tanulóknak járó díj is, amit Csányi Sándor az Alapítvány alapítója és Csányi Erika, a Kuratórium elnöke adott át.
A jelöltek közül: 5-6. évfolyam: Karácsony Áron – K2, Polgár Antónia – P1, Flibert Virág – P2, Mihályi Teréz Benedikta – J2, Holczer Richárd Pál – M3.7-8. évfolyam: Lassu Levente – K1, Majoros Ivett – P3, Nagy Botond – N3, Patyi Izabella – Sz3, Palotai Benjamin – M1, Ritzl Blanka – M2.9-10. évfolyam: Balla Ábel – K3, Bolyós Roland Márk – J111-12. évfolyam: Sós Bence – J3, Sebők Marcel – Sz1, Benczúr Anna – Sz2 Felsőoktatás: Lévay Melitta – J1, Panka Péter – P1, Gálosi Patrik – P2, Járay Bianka – P2, Orbán Máté – P2, Kovács Viktória – J2A következő tanulók érdemeltek ki ezt a címet kimagasló tanulmányi eredményükkel:5-6. évfolyam: Karácsoy Áron, Kaposvár 27-8. évfolyam: Patyi Izablla, Szeged 39-10. évfolyam: Balla Ábel, Kaposvár 3 és Bolyós Roland Jászberény 111-12. évfolyam: Sós Bence, Jászberény 3Felsőoktatásban tanulók közül: Lévay Melitta, Jászerény 3

A műsor méltó zárásaként egy fantasztikus hangulatú Csányi Band koncertet élvezhettünk.
13:00 délután folyamán a Csányi Alapítvány Válogatottja a meglepetés csapattal játszott barátságos mérkőzést. A Meglepetés csapat a Kurátorok és az Alapítvány Öregfiúk csapatából álló válogatott volt.  A játék kiváló hangulatban telt és az alapítványi válogatott győzelmével végződött 5:1-re.

14:00 Ezt követően kerültek kiosztásra az idei alapítványi Focibajnokság díjai:
A legjobb kis focista – Steinbach Dominik, Mohács 2A legjobb kapus – Lichtenberger Marcell, Mohács 1Gólkirály – Simon Mátyás (10 gól) Nagybajom 2A legjobb mezőnyjátékos – Galambos Krisztián, Nagybajom 2A legjobb női játékos – Merkl Loretta, Kaposvár 3Kicsik bajnokságának helyezettjei:4. hely: lila3. hely: bordó2. hely: világos zöld1. hely: sötét kékNagyok bajnoksága4. hely: sötét zöld3. hely: piros2. hely: fehér1. hely: sárga
Sakkbajnokság: a három forduló pontszámai alapján alakultak ki a végső helyezések:1. helyezett    Peredi Olivér    21,5 pont2. helyezett    Kern Andor    17 pont3. helyezett    Galambos Krisztián    12,5 pont4. helyezett    Bertalan Zsolt    9,5 pont5. helyezett    Orosz Gergő    9 pont6. helyezett    Sipos Attila    7 pont7. helyezett    Giber Tibor    6 pont8. helyezett    Bártfalvi Benjamin    2 pont
14:30 Az igen tartalmas nap zárásaként egy jó beszélgetés mellett ismét nagyon ízletes ebéd várt bennünket, egy igazi hamisíthatatlan menza hangulat keretében :). Köszönjük ezt a közösen eltöltött 3 csodás napot. Bízunk abban, hogy elért eredményeinkkel és előadásainkkal kifejezhettük köszönetünket a segítő kézfogásért és támogatásért.
 
Második nap – április 8.
7:30 Korai volt az ébredés, de mint minden évben a második nap a csapatversenyé. Kíváncsian várjuk, hogy milyen kihívásokkal fogunk szembe találkozni, mindenki bízik benne, hogy ő lesz a nyertes csapat, de mindenek előtt irány reggelizni.
9:00 A reggelit és a pihenőt követően kezdetét vették a csoportos vetélkedők, méghozzá gyönyörű napsütésben, és kellemes időben. A szervezők igazán lelkesek és nem hagyják egy percre sem, hogy lankadjon a kedvünk. Csapatokat alkottunk, kineveztük a kapitányokat és miután a nevünket is kiötöltük elkezdődhetett a móka és izgalom. Szerintünk nagyszerű élményekben lesz részünk!
 

12:30 Elérkezett az eredményhirdetés ideje, ahol mindenki feszülten várta, hogy kiderüljön melyik csapat lesz a 2017. év bajnoka. Örömmel jelentjük be az idei év első helyezettje a PÉK névre hallgató csapata. Szeretettel gratulálunk Mindannyitóknak!

15:30 A Focibajnokságon idén a tavalyi évhez hasonlóan kicsik és nagyok egyaránt részt vettek. Nagyon nagy élmény volt. A kicsik bajnokságában az 1. helyezést a Sötét Kék 2. a Világos Zöld a 3. bordó csapat érte el. A nagyok bajnokságán 1. Sárga 2. Fehér a 3. pedig a Piros csapat lett! Gratulálunk minden csapatnak a lelkes részvételért. A nagy sikerre való tekintettel, ősszel biztosan újra kiírásra kerül a bajnokság.A mérkőzések után kihirdetésre került az alapítványi Válogatott tagjai. Ők játszanak majd vasárnap örömfocit a Meglepetés csapattal.
Az Alapítványi Válogatott tagjai: Merkl Loretta – Kaposvár 3, Balog Dániel – Kaposvár 3, Varga Levente – Jászberény 1, Vigh Bence – Jászerény 2, Tóth Máté – Jászberény 2, Szappanos Ádám – Jászberény 3, Hortobágyi Bence – Nagybajom 1, Hajdu László – Nagybajom 1, Horváth Balázs  Nagybajom 2, Simon Mátyás – Nagybajom 2, Galambos Krisztián – Nagybajom 2, Sipos Attila – Nagybajom 2, Vugernicsek Zsolt – Szeged 2, Zombori Dániel – Szeged 3,  Steinbach Dominik – Mohács 2.

19:00 Kiszurkoltuk és kimozogtuk magunkat, a vacsora után máris indulunk, hogy meghallgathassunk társainkat, akik a Daléneklési versenyen mérettetik meg magukat.
20:00 Egytől-egyig színes előadásokat hallhattunk. A zsűrinek nehéz dolga volt – hosszas tanácskozás után meghozták döntésüket:
3. hely Mohács 2.2. hely: Pécs 1.1. hely: Kaposvr 2.A különdíjakat kapják: Mohács 1., Jászberény 2., és Juhász Máté

22:00 Azzal a jóleső érzéssel térünk nyugovóra, hogy ma is egy csodás mozgalmas napban volt részünk, ahol örülhettünk EGYMÁSNAK. Talán ez a legfontosabb, hiszen köztünk számos barátság fűzi még szorosabbra a szálakat, ezzel is erősítve és különlegessé téve az Alapítványhoz való tartozást.
 
Első nap – április 7.
15:00 Idén új helyszínen, Zánkán találkozik az Alapítvány apraja és nagyja. Minden csoport megérkezett, így kezdetét veszi a közös ünneplés a 12. Életút Napon.

16:00 A Gyermekparlament hónapokkal ezelőtt hirdetett pályázatokat, amire nagy lékesedéssel egyénileg, párban vagy csoportosan készítettük el a pályaműveket. A legjobbak kiállításra kerülnek, hogy ezzel is megörvendeztessük érkező vendégeinket a harmadik napon. Bízunk benne, hogy át tudjuk adni azt az örömet, amit mi éreztünk alkotás és a kiállítás összeállítása közben.

17:00-20:00 Megkezdődtek a próbák. Igazi nagy színpadon kell most megtalálni a helyünket a termi próbák után. A Band és a Kamarazenekarunk próbáin túl a Gyermekparlament Daléneklési Versenyére is folynak a végső próbák. Énekhangtól hangos a ház, izgulunk, hogy mindent sikerre vigyünk.

20:30 Egy jóleső vacsorát követően a Band koncertjével búcsúztatjuk a napot. Majd csak az éjszakai ügyeletesek őrködnek éberen, hiszen mi lassan nyugovóra térünk. Holnap csapatépítő vetélkedőn mérjük össze tudásunkat és ügyességünket.