Újraéledő ír hagyomány

Újraéledő ír hagyomány

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendeztük a halloween-i tökfaragást. A közösségi házba érve a fiatalok választhattak a palacsintasütésben való segédkezés és a kézműveskedés között. Tokaji Lili felajánlotta, hogy horgolni tanítja meg az arra vállalkozókat. Kis labdát készíthettek a résztvevők. A konyhában közben nagy lelkesedéssel készültek a finomságok.

Berta egy fantasztikus halloween-i kahoot-ot állított össze. Számos kérdésen keresztül mérhették össze magukat a 3 fős csoportok. Voltak olyan kérdések is, melyek az újdonság erejével hatottak mindenkire, hangos egyeztetések után sikerült kijelölni a megfelelő választ. A győztes csoport választhatott először az óriási halom édesség közül, amit a „Csokit vagy csalunk” hagyomány mentén készítettünk el.

Az est fénypontja azonban egyértelműen a tökfaragás és a tűzgyújtás volt. Az írek a szellemek elűzése végett raktak tüzet, nekünk pedig jól esett a látványa és a melege. A tökök faragása is 2-3 fős csoportokban zajlott. Ki az internetről, ki pedig saját kútfőből merítette az inspirációt. Az estnek alig akart vége szakadni, együtt tartott bennünket a kreatív, közös alkotás, a jó hangulat.

Novák Gyöngyi Sz-3 mentor

         

További képeket a Galériában talál.