Úszótábor

Úszótábor (június 19-23)

A mai napon vette kezdetét a Nagybajom 1-es csoport helyi úszótábora. A gyerekek reggel kicsit álmosan, mégis lelkesen vetették bele magukat a délelőttbe és a medencébe. Két csoportra lettek osztva haladó és kezdő kategóriákba. Először sekélyebb medencében ismerkedtek a vízzel és az alapokkal, majd a haladók elmerülhettek a mélyebben is. Két karcsapás között lovagolni mentek, voltak, akik ezt eleinte kicsit félve, utána viszont annál nagyobb érdeklődéssel fogadtak. Sokaknak ez volt az első alkalom lóháton, de akadtak páran, akik rutinosabban pattantak nyeregbe. Délre már jólesően elfáradva hagyták el az uszodát, és a megérdemelt ebéd után haza indultak. Várjuk a hét többi napját!

A mai reggel kicsit bátrabban indult, mivel a csoport tagjai kicsit megismerkedhettek már a tábor menetrendjével. Az ifjú úszótanoncok már tegnap bevezetést nyerhettek az úszás rejtelmeibe és mindenki a maga módján elsajátíthatta az úszómester által átadott ismereteket. Ez alapján kialakult egy kezdő, valamint egy haladó csoport, hogy dinamikusabban folyjon az oktatás. Voltak, akik lóháton is megállták a helyüket és voltak olyanok is, akik kicsit félve ültek a nyeregbe. Ennek ellenére mindenki lelkesen vette az akadályokat és egyre merészebben vállalták a kihívásokat, legyen szó akár egy új úszási technikáról. Az aktív tevékenységek között helyt kapott egy kis pihenés is. A programok után elmentünk ebédelni, majd egy kiselőadást tartottam az egészséges életmódról és a kiegyensúlyozott táplálkozásról. Véleményem szerint igen fontos megragadni a gyerekek figyelmét ezzel a témával kapcsolatban. Mindenki kicsit fáradtan, bár jó élményekkel tért haza, várva a következő napokat.

Kovács Szandra

Az úszótábor harmadik napján a gyerekek tovább haladtak az úszás órákon, a haladó csoport már komoly technikákat sajátított el, míg a kezdő csoport is bemerészkedett a mély vízbe. Mivel ma a ló pihent, lovaglás helyett játékos programokban vehettek részt a gyerekek. Először egy célt kellett állítaniuk maguknak, amit öt éven belül szeretnének elérni. Ezeket egy lapra írták le, amiket az évek letelte után majd előveszünk és megnézzük kiknek sikerült elérni a céljukat (remélhetőleg mindenkinek). Emellett jópofa ajándékokat is kaptak, amik különböző jó tanácsokkal látják el őket. A második foglalkozás egy búvár verseny volt, amiben mind a kezdő, mind a haladó csoport nagyon ügyesen teljesített. Ebéd után egy rövid előadást tartottam Magyarország úszó történelméről, hiszen úgy érzem fontos, hogy tudják a gyerekek, hogy milyen sok eredményt értek el Magyar sportolók. Szokásosan kissé fáradtan, de jó élményekkel tértek haza a gyerekek.

Bencze Balázs