Úszótábor Jászberényben

Úszótábor Jászberényben

1.nap: „2018.július 2-án megkezdődött a Jászság 3 –as csoport  úszótábora.  Az oktatónk: Véghelyi Árpád ironman, úszóedző. A  Jászberényi Lehel Uszoda és Strandfürdő adott helyet a táborunknak, ahol szerencsére szinte csak mi voltunk, így minden medencét felfedezhettünk. A tábor első napján mindenki kapott egy úszó szemüveget, aminek nagyon örültünk! Ezután elkezdődött az oktatás, ami a fedett medencében folyt. Gyakoroltuk a  mell- és gyorsúszás láb és kartempóit. Aztán kimentünk a nagy medencébe, ahol felmérte Árpi bácsi hogyan tudunk úszni és örült, mert nagyon jól haladunk. Majd átmentünk a meleg vizes medencébe, ahol kedvünkre lubickolhattunk. Gyorsan eltelt az idő és azt beszéltük haza felé, milyen jó lesz a következő nap is,  már nagyon várjuk!”

Juhász Lídia Boglárka, Pintér Nóra Jászság 3.

      

  1. nap: „Ez a nap is a reggeli vízi aerobic-kal kezdődött, amit Árpi bácsi tartott. Ezt követően gyakoroltuk a mell és hátúszást és a tengeri csillagot. Majd kimentünk a nagy medencébe, ott mindenki annak megfelelően kapott feladatot, amilyen jól úszik, voltak, akik többször is átúszták megállás nélkül az 50 méter hosszú medencét mell és gyors úszással. Pihenésként áztathattuk magunkat a temál vízű medencében, vagy zsinórlabdázhattunk, vagy ugrálhattunk a mélymedencében. A finom ebéd után, a csendes pihenőben banking-eztünk, bang-eztünk, soloztunk és sett-eztünk. Délután ismét folytattuk az úszást, már a pillangóúszással is megismerkedtünk. A sok úszástól, ugrálástól elfáradtunk, befejezésül finom görögdinnyét és jégkrémet kaptunk. Szuper volt ez a nap is!”

Kállai Gréta Jászság 3.

3.nap: A mai nap is hasonlóan telt mint a tegnapi, nagyon sokat úsztunk, ugráltunk és játszottunk. Fruzsi, Kitti és Cinti kismentorok is velünk voltak, segítettek nekünk és mentorunknak abban, hogy minden jól sikerüljön. Ma is sokat kellett úszni, rengeteget gyakoroltunk Árpi bácsival.

Sebestyén Tamás Jászság 3.

 

4.nap: Ma  gyakoroltuk a kéz- és lábtempót vizilabdák segítségével, amit Árpi bácsi adott, ezután a nagy medencében tovább fejlesztettük az úszástudásunkat és megtanultunk pillangózni, nagyon elfáradtunk, de megérte. A pihenőidőben, ami a finom pörkölt után következett társasoztunk. Majd Árpi bácsi elmesélte, hogy hogyan lett 11 szeres ironman, ezzel  minket is ösztönzött a sportolásra. Mindenki lelkesedve gyakorolta az úszást, és alig akartunk kijönni a medencéből. A napot azzal zártuk, hogy elmentünk a Lehel Filmszínházba, hogy megnézhessük a hihetetlen család 2-t, ami nagyon izgalmas volt. Ez a nap is nagyon jó volt és úgy érzem, hogy nagyon sokat fejlődött az úszástudásom.

Pege Gyula Jászság 3.

Kezdetét vette az utolsó nap, ami nagyon gyorsan eljött és nagyon bántuk, hogy holnap nem kezdhetjük a napot vízitornával. Délelőtt úsztunk még pár hosszt a nagy medencében, majd beálltunk vízilabdázni, amit mindenki nagyon élvezett. Ebéd után kaptunk oklevelet és egy tollat mondván, hogy eredményesen teljesítettük az úszótábort, emellett a kitűnő tanulók is elismerésben részesültek. Sajnos el kellett búcsúzni a strandtól es Árpi bácsitól, de megígérte, hogy jövőre ismét együtt táborozunk. A strand után elmentünk a Jászberényi Állatkertbe és Szücs Márk édesanyja jóvoltából, aki állatgondozó, megsimogathattunk egy tatut, kezünkbe vehettünk egy csótány párt, megnézhettünk egy holló etetést, Matild különféle mutatványokkal szórakoztatott minket. Ezután ellátogattunk a kengurukhoz és bemehettünk hozzájuk megetetni őket, majd a gyűrűs farkú makikat is elláttuk élelemmel, nagyon nagy élmény volt. Majd egy állatkerttel kapcsolatos kvízt kellett kitöltenünk, az elhangzott bemutatók alapján, ezt követően kaptunk egy kis szabadidőt, hogy megnézzük a kedvenc állatainkat. Boldog vagyok, hogy részt vehettem a táborban, szerintem nagyon jól sikerült, alig várom, hogy jövőre is táborozhassak.