Úszótábor Nagybajomban

Úszótábor Nagybajomban

KÉPEK

A mai napon (július 2-án) kezdetét vette a Nagybajom 2-es csoport helyi úszótábora. A gyerekek gyönyörű környezetben sajátíthatják el az úszás technikáit. Attila bácsi először felmérte a jelenlegi úszástudásukat. Két csoportra osztotta őket és megkezdődött az oktatás. A kezdő csapat a kis medencében az úszás alapjait ismerte meg, vízi játékokat játszottak a vízben való bátorság növelése érdekében. A haladó csoport a kartempót és a lábtempót gyakorolta, és belekezdtek a megfelelő levegő vételének elsajátításába is. A délelőtt egy részében lehetőség volt a jacuzzit is kipróbálni, illetve volt, aki sakkpartira hívta ki társát. Délben a medencét jóleső fáradtsággal elhagyva elindultak elfogyasztani a finom ebédet. Ebéd után a Közösségi Házban Viki készült egy előadással, ahol megismerhették az úszás történetét. Ezzel kapcsolatban feladatot is kaptak, melyet csütörtökön kell bemutatni. A délutánt egy kis spontán festéssel zárták, ahol kipróbálhatták Roli bácsi új festőecseteit.

Sipos Attila, Nagybajom 2

 

A második napon a tegnap megtanult technikákat gyakoroltuk. A haladó csoport már hosszabb távokat tett meg mind gyorsúszásban, mind hátúszásban. A kezdő csapat még a kismedencében gyakorolta a kartempót és a lábtempót a levegővétellel együtt. Az úszás szünetében megnéztük a helyszínen található magaslest, melyben lakrész is található. Jóleső fáradtság után megebédeltünk, majd a nagy melegben fagylaltot is ettünk. A délután folyamán Tündi néni előadást tartott nekünk a lovaglásról és készültünk a csütörtökön bemutatandó feladatunkra. Várjuk az újabb napot!

Kislaki Zsombor

A harmadik napot reggeli tornával kezdtük, míg a haladóbb csoport a tegnap tanult technikák gyakorlását folytatta. A kezdő csoport is jól halad, egyre magabiztosabbá válnak a vízben. Szünetekben volt lehetőség sakkozni, jacuzzizni és játszani a „Lájkvadász” társasjátékkal. Ebéd után készültünk a csütörtökre megoldandó feladatainkkal.  A nap végén megnéztük a Ferdinánd című animációs filmet. Megint egy kellemes napot tudhatunk magunk mögött.

Vajda Milán

Negyedik napot ismét tornával kezdtük. A kezdő csoport is már a nagy vízben próbálta az eddig tanult úszástechnikákat. A haladó csoportnak pedig Attila bácsi a mellúszás láb- és kartempóját tanította. A mai délelőtt kellően elfáradtak a gyerekek és jól esett a finom ebéd is. Délután fagyit ettek, és bemutatták a hétfőn feladatul kiosztott projektmunkájukat.

Gál Viktória, Nagybajom 2

Ötödik napon zárásként mindenki gyakorolta a héten tanultakat. Az oktatás végén a vízbe cukorkákat szórtak, melyből nekünk kellett minél többet összegyűjteni. A finom ebéd után ma is sor kerülhetett a fagylaltozásra. Tündi néni pálcikába égetett gondolatokat készített számunkra, melyből egyet-egyet húzhattunk ki magunknak a délután folyamán. Utolsó feladatként egy papírra írtuk le, hogy mit szeretnénk elérni öt év múlva, és ezt majd annak idején felnyitjuk. Jól telt ez a hét! Köszönjük Tündi néninek, hogy mindig számíthattunk rá és Attila bácsinak, hogy újat tanított nekünk úszásból. – Pfeffer Roland

Így láttuk mi gyerekszemmel:

„Jó volt, mert nagyon jól szórakoztam, együtt lehettem a barátaimmal és megtanultam úszni is.”

„Különösen megköszönöm Attila bácsinak, hogy egy héten keresztül oktatott minket, egész héten minden nap valami csodálatos feladatok voltak.”

„Eleinte féltem a vízben, amikor megtanultam egy úszásfajtát, annak nagyon örültem.”

„Nagyon tetszett a tábor, sokat tanultam belőle. A programok is nagyon jók voltak. Örülök, hogy ilyen jó csapatba kerültem.”

„A tábor helyszíne csodálatos volt, a medencék egyszerűen fantasztikusak és Attila bácsi is nagyon rendes volt velünk.”