Úszótábor a P1 csoportban

Úszótábor a P1 csoportban

Ma július 4-én a Pécs 1 csoport kicsinyei belevetették magukat az úszótábor pörgős napjaiba, a nap nagyobb részében az úszásé a főszerep, a délutánt pedig gazdagító programok töltik ki. A programokról a honlapon folyamatosan tudósítunk.

A tábor első napja: Reggel izgatottan vártuk a találkozást a többiekkel és azt, hogy beléphessünk az ANK uszodába, hogy az úszótanfolyam megkezdődjön. Előtte azért reggeliztünk egy kicsit, de csak egy kicsit, mert teli hassal nem jó úszni! Árpi bácsi érkezett hozzánk, aki egy gyors bemelegítést követően-ami úszás előtt is kell, ezt követően végre a medence közelébe engedett minket. Árpi bácsi felmérte ki mit tud, majd sok vicces feladat következett: ki bírja tovább egy levegővel a víz alatt (bajnokunk a Zotya lett), voltunk „Gorillák” is, majd csapatokra osztott minket és egy kis váltó versenyt rendezett nekünk, amit a lányok nyertek meg! De azért tanultunk is, a helyes levegővételt, a hátúszás alapjait, a helyes kéztartást. Az ebéd után szusszantunk egy keveset, majd még 1 óra úszás várt ránk. A nagy hőségben fagyiztunk is, majd a pécsi városnéző kisvonattal utaztuk körbe Pécs belvárosát. Elfáradtunk, de holnap ismét úszunk!
Albert Laura, Polgár Antónia Pécs 1 csoport

A tábor második napja: Ma is nagyon meleg napra ébredtünk, de tudtuk a délelőttöt a hűs vízben töltjük. Akárcsak a sarlóspusztai táborban a reggeli torna itt is megszokottá vált. Gyakoroltuk a tegnap tanultakat, szépen haladunk. Megtudtuk miért fontos a helyes kéztartás a hátúszásnál. A mai nap két bajnokot is avattunk: a siklás királynője Laura lett, a hátúszásé pedig Luca. Természetesen a nap végén a vízi fogócska sem maradhatott el. Délután a Zsolnay-negyedben selyemcukorka nyalókát készítettünk és kóstoltunk. Várjuk a holnapi napot!

Rozsnyói Richárd,  Kovács Tibor  Pécs 1 csoport

A tábor harmadik napja: Reggel borongós de kevésbé melegen indult a napunk. Az uszodába érve rögtön a vízbe mehettünk, Árpi bácsi ma elengedte a reggeli tornát. Ismétléssel kezdtünk, majd a gyors úszás alapjaival ismerkedtünk, hát ezt még gyakorolnunk kell! Az órák végén tárgyakat kerestünk a vízben, két csapatban, fiúk a lányok ellen, a lányok győztek! Délután ismét a Zsolnay-negyedbe mentünk ahol kerámia bögrét festettünk, mindenki serényen dolgozott, egyedi művek születtek, amiket kiégetés után haza is vihetünk! Már fáradunk, de kitartunk! Izgatottan várjuk a pénteket!

Jáger Luca, Polgár Petra Pécs 1 csoport

Utolsó nap: Elérkezett úszótáborunk utolsó napja, reggel Árpi bácsi már várt minket, a délelőttöt ismétléssel kezdtük mint mindig. Ma igen csak megdolgoztatott minket. Bele kóstoltunk a fejesugrás alapjaiba is, rájöttünk nem egyszerű feladat, volt egy kis nehezítés is, egy karikán átugorva kellett a vízbe csobbannunk. A délutáni órán többet játszottunk. Majd a belvárosba a Cella Septichora Látogatóközpontba mentünk, a pécsi világörökségi helyszínre, ahol az Expedíció az időkapszulák nyomában című játékban vettünk részt. Egy kicsit betekinthettünk az ókeresztény sírkamrák fennmaradt „világába” is. Kisebb csoportokban, titokzatos kapszulák után kutatva ismertük meg a régmúlt idők történeteit. Nagyon élveztük a keresgélést!
Köszönjük ezt a színes hetet, szép emlék!

Pintér Vanessza, Kovács Nikoletta  Pécs 1 csoport