Nagybajomi úszótábor

Nagybajomi úszótábor

A nyári szünet második hetében elkezdődött (június 23.) a nagybajomi 3-as csoport helyi úszótábora.

Gyönyörű környezetben sajátíthatják el a gyerekek az úszást és fejleszthetik tudásukat. Az első alkalommal Kovács László oktató felmérte a gyerekek úszástudását, majd a következőkben eszerint folytatódnak az órák. A nap folyamán mindenkinek alkalma volt lovagolni is, miközben a csoport másik fele úszott. Már mindenki birtokba vette a nagymedencét és az oktatás nagy része ott folyt. A gyerekek az első napon nagyon odafigyeltek Laci bácsi szavaira. Ezután pedig finom ebéd várt minket Nagybajomban a városi konyhán. Reméljük, hogy minden nap ilyen jó hangulatban és hasznosan fog telni.

Helyi úszótáborunk második napja
Sajnos borús, esős idővel kezdődött a második nap, de a gyerekek jókedve azért megmaradt. A mai napon így kimaradt a lovaglás, de kárpótolta őket az, hogy egész nap a vízben lehettek. Megtanulták a helyes levegővételt és tovább gyakorolták a lábtempókat és az úszódeszkák segítségével több kört is „úsztak” a medencében. Néhányan kicsit félénken mentek bele a nagymedencébe, de ez a félelem napról napra múlik, ahogy mindenkinek egyre jobban mennek az úszás alapjai. Holnapra pedig felkészül egyikük az úszás egészségügyi előnyeiből és fontosságáról, hogy ez a lényeges dolog is szóba kerüljön a táborunk során.

Helyi úszótáborunk harmadik napja
A harmadik nap sajnos megint esővel indult Nagybajomban. Délelőttünket beszélgetéssel kezdtük, amit Dorina és Zalán vezetett. Megemlítettük az úszás fontosságát és egészségügyi előnyeit, amit rengeteg hasznos gondolattal tűzdeltek meg a gyerekek. Ekkor már mindenki nagyon várta, hogy belemehessen a vízbe. Amíg a lányok Laci bácsival a mélyvízben gyakoroltak, addig a fiúk a másik medencében játékos vetélkedőn vehettek részt. Később pedig cserélt a csapat.  A gyerekek mai nap már a hátúszást gyakorolták. Egy jól sikerült nap végén az elmaradhatatlan gratulációk után éhesen indultunk el a nagybajomi konyhára.

Helyi úszótáborunk negyedik napja
Ma végre visszatért a nyár, így még vidámabban érkeztek a gyerekek az úszótáborba. A napunkat beszélgetéssel kezdtük Virág vezetésével. Mivel lehetőségünk nyílt a táborban lovagolni is, ezért Virág felkészült a lovaglás történetéből, egészségügyi előnyeiből és jótékony hatásaiból. Már mindenki nagyon bártan ment a mélyvízbe és gyakorolta az eddig tanultakat. Az oktatás végén pedig következett a várva várt játék, ahol Laci bácsi úajbb érdekes feladatot adott a gyerkeknek, a medence aljáról kellett felhozniuk dolgokat.
A gyerekek sajnálják, hogy már csak egy nap van vissza az úszásból, mivel holnap következik ennek a vidám, jó hangulatú hétnek a záró napja.

Úszótáborunk zárónapja
A zárónapot megbeszéléssel kezdtük, ami a következő hetekről szólt, hiszen hamarosan Sarlóspusztára megyünk táborba. Ezután a fiúk elmentek lovagolni a lányok pedig elkezdték az úszást. Ma a gyakorlásé volt a főszerep, mindenki az eddig tanultaknak megfelelően rótta a köröket gyors- és hátúszásban. A végén a bátrabbak hosszában is átúszták a medencét, ők nagy gratulációt kaptak Laci bácsitól. A nap és a tábor zárásaként egy újabb játékkal búcsúztattuk úszótáborunkat.
Köszönjük Laci bácsinak a sok türelmet és odafigyelést, és Tündi néninek, hogy velünk volt!