Utolsó nap Sarlóson

Utolsó nap Sarlóson

Programokban rendkívül gazdag nappal zárult a sarlóspusztai drámatábor.

Délelőtt kihasználtuk a napsütést és a medencét vettük birtokunkba. Nagyon jó hangulat itt sem hiányzott, játszottunk, versenyeztünk és úszni is tanítottuk azokat a társainkat, akiknek ez még nem megy olyan jól. Ebéd után mindenki rendezgette a holmiját, megkezdtük az összecsomagolást. A délután mozgalmas és izgalmas programok vártak ránk, ebéd után már Miklós bácsi is csatlakozott a csapathoz. Lovasbemutatón gyönyörű paripákat láttunk, a betyárnak öltözött lovas mesterek különleges produkciót mutattak be nekünk. Láttuk, hogyan kell lefektetni, ültetni a jószágot, megtudtuk, hogy ez régen még életet is menthetett, hiszen így könnyebb volt elbújni az amúgy sík terepen. Láttuk azt is, hogy egy lovas milyen biztosan áll meg és irányít öt egybefogott pacit. Nagy sebességgel vágtáztak az arab telivérek a hintóval is. Bátorságpróba is volt, mert az önként vállalkozók kipróbálhatták, milyen amikor az ostor mellettük csattan és a testükre tekeredik. Úgy tűnt, mintha ez fájdalmas lenne, pedig az ügyes betyárok biztosan fogták és irányították az ostort a kezükbe, így csupán mindez fájdalom mentes de nagyon látványos volt. A bemutató végén óriási tapsot kaptak a forrósággal is megküzdő résztvevők. Mi lovas kocsikra ültünk és útnak indultunk a közeli tanyára. Finom lángossal és málnaszörppel vártak minket a vendéglátóink. A tanya minden érdekességét kihasználtuk, rengeteg állatot láttunk, traktorra is ültünk. A kedvencünk egy hathetes kis puli volt. Sajnos gyorsan beesteledett, így vissza kellett indulni a táborba.

A finom vacsora után drámaóra következett, ahol megint érdekes és meglepő játékok vártak ránk. Kicsit rövidebb drámaóra után a búcsúest fénypontja megint a foci volt. A lányok csapatát Attila bácsi, Judit néni és Miklós bácsi erősítette. A fiúk azonban vereség nélkül állhattak a képzeletbeli dobogóra.

Drámaórán az utolsó körben egy érzést kellett megneveznünk a táborral kapcsolatban. Jó nehéz feladat volt egyet kiválasztani a rengetegből. Olyanok hangzottak el –  többek között -mint boldogság, játék, öröm, jókedv, vidámság, barátság, mélység, foci, kényelem, nyaralás…

Mindent köszönünk, és nagyon várjuk a következő helyszínt, a következő tábort a remek csapatunkkal.

a jászberényi és a kaposvári csoportok