Várak, kastélyok

Várak, kastélyok

Táborunk második napját (június 30.) az Eszterházy család megismerésével, a hozzá tartozó fontosabb történelmi események felidézésével folytattuk.

Ellátogattunk a fraknói várba, Forchtensteinbe, valamint Eisenstadtba az Eszterházy-kastélyba. Fraknó vára Burgerland egyik legismertebb jelképe. A vár 1626 óta az Eszterházyak tulajdonában van és napjainkig őrzi jelentős műgyűjteményüket. Felejthetetlen élmény volt a vár bejárása, köszönhető a tárlatvezetőnek, aki végig ébren tudta tartani figyelmünket. A vár után kíváncsian vártuk, hogy milyen lesz a kastély, hisz sokat hallottunk már róla a délelőtt folyamán.

Az Eszterházy-kastély megtekintése során képet kaptunk három Eszterházy hercegné életéről és sorsáról, ezzel méginkább megismerve a család történetét. Milyen életútra voltak hivatottak, hogyan illeszkedtek be a politikai szerepek szövevényébe.  Melyek voltak személyiségük jellegzetes vonásai? Hogyan alakultak mindennapjaik, ünnepeik, házas-és családi életük? Ezekre a kérdésekre kaptunk választ a vár és a kastély megtekintésével. Igazán tartalmas napot tudhatunk magunk mögött. Köszönjük!