Végre itt a nyár – tanévzáró mentori óra

Végre itt a nyár – tanévzáró mentori óra

A suliban visszaszámolunk – amelyet betűkkel is jelzünk a táblákon – a vakációig.  Az alapítványi csoportunkban is megkezdődött a visszaszámlálás, mert már nagyon várjuk (és számoljuk a napokat) hogy első, közös csoportos külföldi utunkra mehessünk. Június 8-i szombati foglalkozásunkon a tanév záró mentori óránkon legtöbbet természetesen a külföldi nyári tábor szabályairól, a várható programról beszélgettünk, de kaptunk hasznos tanácsot mentorunktól a reptéri szokásokról és rendről is. A héten lezajlott rendkívüli szülői értekezleten szüleink már mindenről és mindezekről tájékozódhattak.

Így mindannyian felkészülten várjuk az indulás napját.Nem csak az elkövetkezendő eseményekről, hanem az elmúltakról is beszélgettünk. Ezt kötetlenül, a Rippl-Rónai parkban tettük.

Megbeszéltük, hogy az idei tanév tehetségműhelyei közül melyeket szerettük a legjobban, mik azok, amelyeket jövőre mindenképpen folytatnánk. Újítással is előálltunk, egymás ötletét (az ötletgazda mentorunk javaslatát) továbbfejlesztetve határoztuk el, hogy filmklubot hirdetünk. Azt még nem döntöttük el, hogy a filmes műhely hogyan működjön: egy ember állítja össze a javasolt filmeket egy témára felfűzve – vagy minden alkalomra egy-egy ember hoz filmet. Ezen még gondolkozunk szeptemberig.

Köszönettel tartozunk fejlesztőinknek, az Alapítvány minden dolgozójának, hogy sikeres évet zárhattunk. Csoportunkban mindenki abba a középiskolában folytatja tanulmányait, ahova szeretett volna menni. Ebben is például rengeteg segítséget kaptunk. Sok programunk volt, de gyakran szorított minket az idő. Beszéltünk arról, hogy jobb lenne többet együtt lenni, de sokszor az egyéb elfoglaltságok ezt nem teszik lehetővé. Mentorunk határozott kérése volt, hogy majd a középiskolában mindenki igyekezzen egyfajta sorrendet felállítani, gondolja át mi a fontos! A beszélgetés után egy finom üdítőre betértünk és kitöltöttük az elmúlt évre vonatkozó elégedettségi kérdőívet. Egy laza beszélgetős hétvége volt, reméljük még sok lesz ilyenből. Ihász Péter és Sárközi Eszter 1-es csoport