Világ Gyalogló (HÓ)Nap 2021

Világ Gyalogló (HÓ)Nap 2021

A Magyar Szabadidősport Szövetség által koordinált Világ Gyalogló (HÓ)Nap 2021-es eseménysorozatán a jászberényi Közösségi Ház is részt vett. A rendezvény célja, hogy a részvevők felhívják a figyelmet a gyaloglás egészségmegtartó hatására, valamint a mozgás szeretetére és a sportolás közösségformáló szerepére. A csapatunk október 16-án teljesítette a vállalt 15 km-es túrát, melynek során 50 fővel sétáltunk el a helyi állatkertig. Utunk során szemetet gyűjtöttünk zsákokba, hiszen az idei projekttémánk a környezettudatosság és igyekszünk ezt minden lehető módon szem előtt tartani. A nap folyamán 50 zsák szemetet sikerült összeszedni a kerékpárutak mentén.

A koronavírus-járvány közepette rekordszámú, 358 nevezés érkezett be a szövetséghez, ami azért is pozitív, mert a lelkileg is megterhelő időszakban pozitív élmények megteremtésével, élményekkel teli események részesei lehettünk. A közösségben végzett testmozgásnak fontos egészségmegőrző szerepe van, a résztvevők fizikai fittségén túl, a mentális egészségük megőrzése is célunk volt.

Minden teljesített távolság értékes a szövetség számára, így elnökük – Czene Attila olimpiai bajnok úszó- aláírásával ellátott emléklappal köszönték meg szervezőmunkánkat.