Világsakkfesztivál 2016.

Világsakkfesztivál 2016.

A Csányi Alapítvány a Gyermekekért, a Polgár Judit Sakk Alapítvánnyal közösen „A sakk 1000 arca” címmel közös alkotói pályázatot hirdetett támogatottjai számára.

A pályázatban részt vevő támogatottak részesei lehettek a Budai Várkert Bazárban megrendezésre kerülő Világsakkfesztivál programjának (október 8.). 100 fiatal nyújtott be kreatív, színvonalas pályázati anyagot. Az ünnepélyes díjátadón büszkén vehették át díjaikat a nyertesek. Az idei évben először pályázni lehetett önkéntes tevékenységre is, melyre nagy számban pályáztak az Alapítvány egyetemistái. Nagyszerű programnak lehettünk részesei az idei évben is. Köszönjük!

Így láttuk mi….

„Számunkra élvezetes volt, hogy újra átélhettük ezt a napot a sakk világában. Jó móka volt a pontgyűjtés, ahol játszva tanulhattunk és a végén a pecsétekért még ajándékot is kaphattunk. Emellett a Kahoot online játéka is elnyerte tetszésünket!” Polgár Antónia, Tomity Benjámin Pécs 1.

„Az tetszett, a mai napban, hogy 2. lettem „ A sakk 1000 arca” című pályázaton. A díjátadón Polgár Judit gratulált nekem és kezet fogott velem. A pecsétszerző feladatok fantasztikusak voltak.” Varga Péter Pécs 2.

„Szerintem nagyon jó volt a mai nap! Sok érdekes és változatos programon lehetett részt venni. Nagyon örültem, hogy „A sakk ezer arca” pályázaton 3. helyezést értem el! „A sakk összeköt minket” ahogy ezt Polgár Judit mondta.” Veréb Zsanett Pécs 3.

„A nagybajomi sakkbajnokságon elért harmadik helyezésem jutalmából részt vehettem az október nyolcadikán Budapesten megrendezett Világsakkfesztiválon. Polgár Judittal játszhattam szimultánt. Emellett sok érdekes, sakkal kapcsolatos program vart minket a rendezvényen. Örülök, hogy idén is részese lehettem ennek az eseménynek, sok tapasztalatot szereztem a sakkjátszma ideje alatt.” Makra Sarolta Szeged 3

„Nagyon élveztem az utat és az egész napot! Óriási élmény volt megint Polgár Zsófival sakkozni, igaz eddig kikaptam, de most sikerült egy döntetlent játszanom. Remélem jövőre is ott lehetek és ki tudja, talán még nyerhetek is!” Kern Andor Mohács 2.

„Nagyon örültünk a meghívásnak! Az egész napos rendezvényen nagy örömmel vettünk részt, remek programok voltak az egész pici gyerekektől a felnőttekig mindenki megtalálta a megfelelő szórakozási lehetőséget. A sakk mellett lehetett  találkozni világhírű sportolókkal és megismerkedhettünk különböző támogatók munkáival is. A közösen kiírt pályázaton ‘. helyezett lettem és az elismerő oklevelet a szinpadon vehettem át Polgár Judittól.” Madarasi Tétény és édesapja Jászság 2.

„Nagy álmom válhatott valóra, szimultán mérkőzést játszhattam egyik legnagyobb példaképemmel, Polgár Judit nemzetközi sakkmesterrel. A délelőtt számomra izgalommal teli várakozással telt, így részt vettem a KAHOOT online sakkjátékon és meghallgattam Polgár Judit és Gledura Benjamin ifjú sakktehetség beszélgetését. Majd kettőkor végre elfoglalhattam a székemet a sakktábla mellett és kezetfoghattam Polgár Judittal. Életreszóló élmény volt számomra. A parti csak 2 óráig, 23 lépésig tartott, és a győzelmet sem mondhatom magaménak, de nem szomorkodom. Végig kitartottam és az élmény további tanulásra sarkall. Nagyon jó érzés volt, hogy az anyukám mellett Ildikó néni, Miklós bácsi és a csoporttársam Téti is végig mögöttem izgult. Köszönöm, hogy a „sakk is összeköt minket”! Peredi Olivér Jászság 2.

„A hétvégén a Világsakkfesztivál egyik önkéntese voltam. Nagyon jó érzés volt e jeles eseménynek a részese lenni, és közben a háttérben segíteni, hogy minden remekül menjen.  Az én egyik fő feladatom volt a szimultán sakkversenyben a versenyzőknek elmondani és megmutatni, hogy hol kell helyet foglalniuk. Szerettem a sürgés-forgást, a gyerekeket és nagyon szívesen válaszoltam minden egyéb más kérdésre. Különösen élveztem, ha egy külföldivel kellett kommunikálnom, mert egy valós helyzet sokkal másabb, mint mikor suliba nyelvet tanulok. Illetve ez a nap egy kicsit segített még inkább megismerni egy- egy szakmát, mint például a rendezvényszervezést. Ami engem is előrébb lendített a továbbtanulásban.”
Tóth Zsófia Jászság 3.