Virágszőnyeg Szeged mellett-Fotós Klub

Virágszőnyeg Szeged mellett-Fotós Klub

A mai napon az egyetemi órák előtt egy számunkra nagyon kedves helyre látogattunk el, a Szeged mellett elterülő és a természetfotósok számára is „titkos helyként” kezelt „tarka sáfrányosba”.

A szombati foglalkozások után már a Fotós Klub fiatalabb résztvevői is megtekintették a növényeket, azonban a rossz időjárás viszonyok között nem találtak teljesen kinyílt virágok.

A hétfő reggel azonban kedvezőbbnek tűnt a látogatásnak, így délelőtt mentorommal és Anna csoporttársammal ismét elindultunk „lencsevégre kapni” ezt a természeti csodát.

A tarka sáfrány Magyarország ritka és védett növényfaja, amely egy Szeged mellet erdőben március elején tömegesen virágzik.

Azért is volt különleges a mostani látogatásunk, mert 2015-ben ugyanezen a helyszínen, ugyanígy március elején kezdtük a tükörreflexes gépek használatát, tanulását, amikor is kaptunk egy Canon 1200 D gépet, azóta mi nem is jártunk szerencsével egyik évben sem, vagy túl korán, vagy túl későn érkeztünk a helyszínre és lemaradtunk a virágzásról.

Most a kis csoporttársaink szintén itt kezdték el “természetfotós pályafutásukat”, ahol mi annak idején.

A sors iróniája, hogy épp hasonló öltözetben voltam, mint 4 évvel ezelőtt, ráadásul a fények is hasonlóak voltak, így elkészítettük a következő fotómontázst is Peti bácsival:

Berta Luca, Szeged 2-es csoport