Zenekari próbák Pécsett

Október utolsó szombatján (október 28.) a zeneszótól zengett a Pécsi Közösségi Ház. A Csányi Alapítvány zenei tehetségeinek fejlesztése évek óta a Kamarazenekarban és/ vagy Csányi Bandben valósul meg. A zenekarok önállóan és közösen is kiemelkedő produkciók megvalósítására képesek. A komolyzene és a könnyűzene ötvözése, a zenekarok kiváló együttműködése mindig új utakat nyit a zenekarok előtt. A próba fő témája ezen a szombaton a Mi vagyunk a Grund! című közös produkció átiratának felvétele volt, mely az év végi digitális évkönyvünk fő mozgatórugója lesz. A felvételen túl meghallgatásra kerültek az újonnan jelentkező zenekari tagok is, akik sikeres felvételi meghallgatásukat követően után rögtön be is kapcsolódtak a közös munkába. Tartalmas napot töltöttünk együtt. Bálint- Orsós Andrea, mentor Pécs 3-as csoport

“A mai nap célja az volt hogy a Band és a Kamarazenekar közösen rögzítse felvételre a Mi vagyunk a Grund! című számot. A Kultúrpart stábja készítette a felvételt. A gyerekek nagyon fegyelmezetten és profin dolgoztak. Két szaxofonosunk is volt ezen a napon, úgyhogy gyorsan nekik is készítettünk szólamot. Kalla Andi előkészítésével a Band és a Kamarazenekar összecsiszolása is zökkenőmentesen zajlott. Mindenki hozzáállása nagyon segítőkész és támogató volt, így a tervezett időn belül elkészültek a felvételek. Ezután még volt idő meghallgatni új szaxofonosunkat, Stefán Dávidot. Végül átolvastuk Zsombor új, a zenekarok számára készített átiratát. Ismét egy eredményes napot zártunk.” Hargitai Eszter, a Kamarazenekar fejlesztő tanára

Izgalmakkal teli szombatot tudhatunk magunk mögött a Csányi Banddel és a Kamarazenekarral,hiszen a már megszokott havi próba mellett most a Kultúrpart munkatársai felvételt készítettek a Mi vagyunk a Grund! című dalról. Barkóczy Zsombor az idei Összművészeti táborra átírta a dalt Kamarazenekarra és a Band énekesei,zenészei most csatlakoztak a produkcióhoz. Mindenki kitartóan és türelmesen csinálta végig a napot,ennek aminek meg is lett az eredménye,hiszen a tervezett időn belül el is készült a felvétel. Ezúton köszönöm Hargitai Eszter munkáját,valamint a mentoroknak,akik segítettek abban,hogy a gyerekek eljussanak Pécsre,Bálint-Orsós Andinak és Borsy Lucának,akik jelen voltak és figyelték minden kívánságunkat,legyen szó akár kotta nyomtatásról,vagy finom ebédről. Kíváncsian várjuk az elkészült felvételt.” Kalla Andrea, a Csányi Band vezetője

A próbáról készült életképek a Galériában megtekinthetők.

Köszönjük a Csányi Alapítványnak, hogy minden feltételt biztosít a zenei tehetségek optimális fejlesztéséhez!