Február – projektek

Jászberény – A Jászság 3-as csoport hatodik osztályos tagjai szombaton a természettudományi projekt keretében a Jászberényi Állatkertbe látogattak, ahol a kert zoo-pedagógusai és állatgondozói vezetésével kisebb csoportokban tanulhattak. Számtalan információt kaptak a kert állatairól, miközben etették, gondozták azokat és megismerkedhettek az állatkert kulisszatitkaival is. Nagy örömünkre az Állatkert vezetése és dolgozói nyitottak és együttműködőek abban, hogy rendszeres foglalkozás keretein belül figyelhessék meg a tanulók a kiválasztott állatok életmódját, viselkedését, amiért nagyon hálásak vagyunk! Három körlet közül választhattak a gyerekek, ezek a: madár, kisállat és a nagyragadozó körletek. A továbbiakban egy-egy állatot fognak megfigyelni, majd ebből kis beszámolók fognak készülni.

Madárkörlet: Mi öten vagyunk a madárkörletben és Ági néni a vezetőnk. Közös kedvencünk a kakadu. Azért a kedvenc madarunk, mert vicces és szórakoztató. Reméljük, sok érdekességet tanulunk majd róla. Együtt énekeltünk a kakaduval mely nagyon vicces volt. Meginterjúvoltuk Ági nénit a pingvinekről és megtudtuk róluk azt is, hogy nyáron nem lehet pingvin sétát tartani, mert veszélyes rájuk a szúnyog csípés amitől maláriát kaphatnak. Beszélgettünk a papagájjal és láttunk egy patkányt is.” Tamasi Tilda

Kisállat körlet: Nyolcan vettünk részt Szücsné Rékasi Kriszti állatgondozó vezetésével az állatkerti látogatáson. Gibbon etetést is láthattunk. Magunk is etethettünk emukat és kengurukat. Nagy élmény volt a pingvin sétáltatás, amellett, hogy sok érdekességet is megtudtunk róluk. Találkoztunk lisztmajmokkal, amik a nevüket Liszt Ferencről kapták.” Juhász Lídia

Nagyragadozó körlet: Mi a nagy ragadozó körzetben voltunk, ahol Ildikó néni mutatta meg a ragadozó állatvilágot. Ezek közül megismertünk párat: oroszlán, medve, hiéna, kígyó, leopárd. Az etetések közül a medve ketrecébe kellet dobálnunk 5 méter magasra az eledelt, hogy átmenjen a kerítés fölött. Majd a leopárd lakhelyét néztük meg, hogy milyen feltételek között él, ha nincs kiengedve a kifutóra. Megtudtuk azt is, hogy az állatkertben sokkal biztonságosabb helyük van, mint a vadonban így sokkal tovább is élnek. Nagyos sok olyan dolgot tudtunk meg, amiket nem is gondoltunk volna. Még csak most ért véget a foglalkozás, de már várom a következő izgalmas találkozást!” Horváth Ferenc

A többi kép a galériában látható!