Egészségtábor – Nagybajom

Egészségtábor – Nagybajom

Ugrás a Galériába

5. nap

A mai napot a böhönyei Mentőállomáson kezdtük. Megnézhettük, hogy milyen is egy mentőgépjármű belülről. Még a szirénát is kipróbálhattuk. Tízóraiként egy tál finom gyümölcsös zabpelyhet ettünk. A nap folyamán Kovács Szandi kis-mentortól és Tündi nénitől rengeteg mindent tanultunk az egészséges életmódról. Megtapasztaltuk milyen érzés a köpölyözés, kipróbálhattuk a kinezio tapaszt és megismerkedtünk a kötszerekkel. A nap végén a két csoport (B-vitamin, és Oxigén) ismerettette a hét folyamán elkészült projektmunkáit. Szuper hetet töltöttünk el együtt! Köszönjük mindenkinek, akinek ebben része volt!

„ Nagyon jól éreztem magam, észrevétlenül tanultam a héten.” – Kuckó Ármin

„Kikapcsolódtunk és együtt voltunk.” – Pfeffer Roland

„Azért Oxigén a csapatnevünk, mert nélkülünk nem lehet élni!” J – Kovács Vanessza

„Hasznos információkkal gazdagodtam.” – Bek Martina

„Csak annyi tudok mondani, hogy köszönöm!” – Vajda Milán

 

Június 24-én elkezdődött a nagybajomi legkisebbeknek az egészségtábor, ahol játékosan tanulhattak a gyerekek az egészséges ételekről, a mozgás fontosságáról. Készítettünk, gyümölcssalátát, zöldségsalátát, amit különböző öntetekkel lehetett megkóstolni. A pénteki tízórai pedig nagyon finom müzli volt.
Közben a hét folyamán csoportokra osztva feladatot is kaptak a gyerekek, s a pénteki tábor záráskor el kellett mondaniuk, mit tanultak a hét folyamán.  Pénteken a népi gyógymódokkal is ismerkedhettek, kipróbálhatták a köpölyözést, a moxálást, s a kinezio tapasz jótékony hatását is. A masszázsról most csak szóban volt lehetőség, de annak jótékony hatásait bármikor kipróbálhatják. S végül, de nem utolsó sorban a csoport megköszönte egy saját feliratozású pólóval Andris bácsinak az egész éves munkát, segítséget.

Köszönöm, hogy ismét én is részese lehettem a nagybajomi gyerekek táborában. Jól éreztem magam.
Horváthné V. Tünde, önkéntes (Nagybajom)

4. nap

Ma az elméleti oktatásé volt a főszerep. Délelőtt Lóki Ferenc Zoltán Őrnagy Úr Kaposvárról a Magyar Honvédségtől érkezett hozzánk. Előadást tartott a katonai egészségügyi ismeretekről, a sérülések fokozatairól, ellátásairól, az elsősegélynyújtás alapjairól. Utána Tündi néni által készített zöldségsalátát fogyasztottunk el, amely nagyon finom volt és hűsítően hatott a nagy melegben.

Kora délután a Somogy Megyei Rendőrkapitányság nyomozója, Gyurka Adrián adott át információkat nekünk a kábítószerekről és hasznos tanácsokkal látott el bennünket! Új dolgokat tanultunk a mai napon. Köszönjük!

 

3. nap

Ezen a héten utolsó nap voltunk az úszómedencében. Így jól ki is használtuk az időt a vízben. Úszóversenyt szerveztünk és néhányunk a fejesugrást is gyakorolta a vízben. A nap folyamán összeültek a csoportok, hogy megbeszéljék, hol is tartanak az anyaggyűjtéssel a projektmunkában, hogy péntekre kész feladatot tudjanak bemutatni. Ebéd után a sport élettani hatásait beszéltük át Andris bácsival, szerintem ezek után többen odafigyelünk majd a napi mozgásra. Holnap a Honvédség és a Rendőrség munkatársai jönnek el hozzánk. Izgatottan várjuk!

Szalai Boglárka, Nagybajom 2

2. nap

Délelőtt ismét medencében tölthettük az időnket. Ma már vízi játékokat is játszottunk és a tegnaphoz képest többen merészkedtünk be a nagy medencébe. Míg fürdőztünk Tündi néni a kis-mentorok segítségével nagyon finom gyümölcssalátát készített nekünk. Nagyon ízlett és hűsítő volt a nagy melegben. Miközben tízóraiztunk, Krisztiánnal az egészséges táplálkozás alapjairól beszélgettünk, amit Andris bácsi is sok érdekességgel egészített ki. Megtudtuk a fehérjék, szénhidrátok, zsírok szerepét az étkezésünkben, miért fontos, hogy rendszeresen és egészségesen együnk. Még a testtömeg-indexünket is kiszámoltuk.
Az ebéd elfogyasztása után fagyiztunk is, amihez nagyrész gyümölcsös ízeket választottunk. Szuper nap volt a mai is!

Völfinger Petra, Nagybajom 2

 

 

A mai napon Nagybajomban is elkezdődött az Egészségtábor. Kora délelőtti órákban indultunk otthonról, majd úszófelszerelésbe öltözve csobbantunk a medencékbe. Néhányan a nagy medencében, többen a kisebb medencében elevenítették fel, gyakorolták az úszásórán tanultakat. Volt lehetőség a melegebb vízű jacuzziban is megmártózni. A nap folyamán beszélgettünk az egészséges életmód alappilléreiről, mint például a táplálkozásról, a lelki egyensúlyról, mozgás szerepéről. Ezzel kapcsolatosan feladatot kaptunk, amit csoportosan projektmunkában dolgozunk fel a héten, hogy pénteken bemutathassuk. Jól éreztük magunkat, várjuk a holnapi alkalmat! Vajda Milán, Nagybajom 2