5. Világsakkfesztivál – Boldog születésnapot!

5. Világsakkfesztivál – Boldog születésnapot!

Október 12-én szombaton a Csányi Alapítvány is képviseltette magát azon a nagyszabású rendezvényen, amit a Polgár Judit Sakkalapítvány rendezett a Magyar Nemzeti Galériában Budapesten.  Ez a kivételes helyszín számos érdekes, izgalmas, inspiráló tevékenységnek adott otthont a sport, művészet, oktatás és tudomány területén. Minden korosztály megtalálta a számára legvonzóbb programot, hiszen a sakk összeköt minket. Ezúton is köszönjük Polgár Juditnak és Alapítványának, hogy részesei lehettünk az ünnepi eseménynek, hiszen a a Világsakkfesztivál 5. születésnapját ünnepli idén.

Alapítványunk Gyermekparlamentje minden évben meghirdeti Sakkbajnokságát. A dobogós helyezettek lehetőséget kapnak arra, hogy a Világsakkfesztiválon szimultánt játszhassanak Polgár Judittal és Polgár Zsófival. Idén Vincze Dániel, a Kaposvár 4-es csoport tagja nyerte el ezt a kivételes lehetőséget. Az 5. és 6. évfolyamosaink a programon való részvételt pályázat útján nyerték el. Nagyon megtisztelő számunkra, hogy a rendezvény sikeréhez az Alapítvány középiskolás és egyetemista támogatottjai önkéntes munkájukkal hozzájárulhattak. Találkozzunk jövőre is!

Így láttuk mi

Idén negyedik alkalommal vettem részt a sakkvilágvesztiválon, de még mindig ugyanúgy lenyűgözött a rendezvény színvonala és sokszínűsége. Szerintem kevés ehhez hasonló esemény van, ahol minden korosztály megtalálja a neki való elfoglaltságot. Ezért is volt megtisztelő, hogy mi is hozzájárulhattunk a nap sikerességéhez. Úgy vélem, hogy társaimmal együtt lelkiismerettel, alázattal áltunk a ránk bízott feladatokhoz. Összességében egy kellemes napot töltöttünk együtt egy nemes cél szolgálatában. Kovács Viktória, Jászság 2-es csoport

„Én már nagyon vártam a szombatot, mert Polgár Zsófiával játszhattam szimultánt, amit az alapítványban megrendezett sakkversenyen elért helyezésemmel érdemeltem ki. A pályázatunk alapján Anna és én mehettem volna, de az egész csoport elkísért és nagyon szorítottak nekem, ami nagyon jól esett. A játszmát sajnos elvesztettem a 19. lépésben, de tapasztalatot szereztem, amivel később majd több esélyem lesz. Igazán hálás vagyok ezért a rendkívüli élményért, amit a Csányi Alapítványnak és a mentoromnak köszönhetek.” Vincze Dániel, Kaposvár 4-es csoport

 

 

„Én is tudok kicsit sakkozni, a matekot viszont nagyon szeretem. Nem gondoltam volna, hogy a sakktáblán is lehet feladatokat megoldani. Rita Atkins – akiről megtudtuk, hogy nemzetközi mester volt – megismertetett bennünket a sakkmatekkal, megtanulhattuk a bástya és a huszár útját a sakktáblán. Érdekes volt a sakkfigurákkal logikai feladatot csinálni.” Radó Barnabás, Kaposvár 4-es csoport

    

Ez a „kirándulás” nagyon emlékezetes volt. A táj, ami nekem a legjobban tetszett. A Sakkjátszótér nagyon jó volt, sokat játszottunk egymással. Köszönjük a napot! Kovács Hanna és Zsolt, Jászság 4.

Nekem az tetszett legjobban a Világsakkfesztiválon, hogy pontokat gyűjtöttünk a Sakkjátszótéren és játszottunk. Dobosi Viktor, Jászság 4.

Nagyon tetszett az egész nap, de legjobban a festmények és a pantomimes bácsi szórakoztattak. Nagyon jó volt ez a nap! Burkus Lili Boglárka, Jászság 4.

Nekem a festő bácsi és a nagy, szobányi sakktábla tetszett. Köszönöm ezt a napot! Murzsa Amira Vanda, Jászság 4.

Nekem minden nagyon tetszett, de legjobban annak örültem, hogy találkoztunk a szegedi csoporttal. Domján Letícia, Jászság 4.

„2019.10.12-én a Szegedi 2 és 1 csoport elindult Budapestre a Világ Sakk Fesztiválra mely a Budai várban került megrendezésre. Mivel mi “nagyok” már másodszor járunk itt segítettünk a kicsiknek eligazodni ebben a hatalmas épületben Kipróbálhattuk magunkat sakkban és rengeteg érdekes játékon vehettünk részt. A legjobban az a játék tetszett ahol pecséteket lehetett gyűjteni, és nyereményekért játszani. Sakkozhattunk egymás ellen kicsik a nagyok ellen érdekes eredmények születtek, de a játék öröme volt a lényeg.”

Petrovszki Ramóna
szegedi 2-es csoport

„Idén második alkalommal vehettem részt a Budapesten megrendezett Világ Sakkfesztiválon, ami idén is Budapesten került megrendezésre. Nekem nagyon tetszett ez az egész nap. Sok-sok érdekes program volt. A személyes kedvencem az volt ahol sakkal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnunk, ha a válasz helyes volt választhattál egy remek ajándékot. Nagyon jó volt ez a nap, szeretnék jövőre is eljönni erre a rendezvényre.”

Szirovicza Zsanett
szegedi 2-es csoport

„Nekem nagyon tetszett a Sakkfesztivál, mivel voltak interaktív feladatok is, illetve nyeremények is. A robotos feladat volt a kedvencem. Szerintem nagyon jó volt minden, és biztos, hogy pályázok jövőre is!”

Németh Máté

szegedi 2-es csoport