A digitális világban kalandoztunk Kaposváron

– Zsuzsi néni, itt maradhatnánk tovább? Úgy a következő 60 évre? – jött a kérdés a kaposvári 1-es csoport egyik tagjától miután körbenéztünk a Digitális Tudásközpontban Kaposváron. A kisdiákokat lenyűgözte a jelenkor technikai csodáit felvonultató helyiség, ahol a digitális kor számos fantasztkus vívmányát állították ki. Sőt nem csupán kiállították, hiszen az elképesztő kütyüket ki is próbálhatták a fiatalok, akik hatalmas lelkesedéssel vetették bele magukat a felfedezésbe.

Pillanatok alatt kedvenc lett a mesterséges intelligenciával rendelkező robotkutya, ami reagált a simogatásra, a dícsérő szavakra sőt még tanítani is lehetett. Egy másik helyszínen a levegőben lehetett zongorázni, billentyűk nélkül, vagy egy robotkarral kellett felvenni fakockákat. A helyiségben kialakított okos otthont is érdeklődve próbálgatták a fiatalok. Itt az is kiderült, hogy egy okos kis szerkezet még a Happy Birthday is eldalolja, ha megkérjük rá, de a világítás színe és erőssége is parancsszóra változik.

A legnagyobb sikert a virtuális valóság (VR) szemüveg aratta, amelynek segítségével teljesen máshová kerültek a fiatalok, és a virtuális íjászatot és rajzot is kipróbálhatták.

Kalandjaink hamarosan folytatódnak majd a kaposvári Digitális Tudásközpontban, ahol  nagy szeretettel fogadták kis csapatunkat.

Fenyő Zsuzsa Kaposvár 1-es csoport mentor