Adventi Ünnep a Szegedi Közösségi Házban

Adventi Ünnep a Szegedi Közösségi Házban

Szeged 1-es csoport

December 17-én a csoportunk is megtartotta a hagyománynak tekinthető adventi napját. Mióta egyetemisták vagyunk és a csoportunk egy része Budapesten tanul, már kevesebbet látjuk egymást és ritkábban tud az egész csoport összegyűlni a közösségi házban, így még inkább vártuk a találkozást. A délután nagy részét nosztalgiázással töltöttük és felidéztük a több mint 12 együtt töltött év élményeit. Ehhez szolgáltak segítségül mentorunk, Piroska által feltárt régi rajzaink, irományaink vagy éppen a 2011-ben írt önarcképeink.  A 11-12 évvel ezelőtt írt mondatainkból kiemelve néhányat ki kellett találni, kiről szól. A játékbókból kiderült, hogy nem is változtunk olyan sokat, mint gondolnánk. Az idei évkönyv rávilágított milyen régóta is vagyunk itt, hiszen átlapozgatva rájöttünk, hogy a csoportubnkból egyre többen szerepelnek már a könyv „diplomát szereztek” című oldalain. A közös emlékek felidézése és a jó hangulatú beszélgetések az ünnepi vacsora alatt tovább folytatódtak.

A napot nem zárhattuk másként, mint a csoportunkban már hagyománnyá vált év végi színházi élménnyel. Idén a Szegedi Nemzeti Színházban játszódó A denevér című operettet tekintettük meg. Az Ifj. Johann Strauss által írt háromfelvonásos mű nem szűkölködött zenében, énekben, táncban és összekuszálódott, szövevényes történésekben sem. Ez a báli hangulatot idéző darab méltó befejezése volt a napnak.

A csoport nevében köszönjük a karácsonyi csomagokat és Alapítvány által nyújtott minden támogatást! Boldog Ünnepeket Kívánunk Alapítónknak, a csányis társainknak és az Alapítvány minden dolgozójának!

Sebők Marcell magyar -történelem szakos végzős hallgató, és Gábor Bence szoftverfejlesztő másodéves hallgató, Szeged 1-es csoport

Szeged 2-es csoport:

A szegedi 2-es csoport december 11-én tartotta évzáró adventi ünnepségét a Közösségi Házban. A hagyományoknak megfelelően beszélgettünk az elmúlt egy év eredményeiről és sikereiről. Az évkönyvek és a csomagok kiosztása után az elmúlt tanév legizgalmasabb pillanatait néztük végig egy közös fotó vetítés keretin belül.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az idei év rengeteg élményét, támogatását az Alapítványnak.

Pajor-Vincze Anna

szegedi 2-es csoport

Mennyből az angyal – a szegedi 3-as csoport Adventje

Az advent nagyon szépen telt az Sz3-as csoportban. Délután háromra megérkeztek a vendégek, terített asztallal vártuk őket, melynek kínálata folyamatosan bővült a szülők által sütött finomságokkal. Elkezdődött a kézművesség, az asztalokhoz egyre több érdeklődő érkezett. Majd Faragó Hanna, Tuba Eszti, Török Fanni, Kohári Bánk és Laurinyecz Márkó előadásában meghallgattuk Lázár Ervin: Bab Berci köve című meséjét. Nagyon tehetséges előadókra tettünk szert a személyükben. Utána Török Fanni elszavalta József Attila: Betlehemi királyok című versét. Az est kulturális programját önkéntesünk Márton Mihály és Márta néni előadása zárta. Karácsonyi dalokat adtak elő Bálint Sándor gyűjtése alapján citera kísérettel. A felnőttek kötetlen beszélgetésbe kezdtek, a gyerekek pedig játszottak a ház adta lehetőségeknek megfelelően a pincében csocsóztak, az udvaron fociztak.