Adventi Családi Nap Pécsett

Adventi Családi Nap Pécsett

Advent második hétvégéje immár rendhagyó módon a Családi Napok időszaka a Pécsi Közösségi Házban.

Ilyenkor zsúfolásig megtelik a ház, hiszen együtt készül a Karácsonyra gyerek-szülő és mentor egyaránt. Finomabbnál finomabb házi készítésű sütemények ínycsiklandozó illata varázsolja még bensőségesebbé a közös programot. Szendvicsektől, gyümölcsöktől, édességektől roskadozó asztal várt kicsit és nagyot egyaránt. A közös programokat követően sor került az ajándékcsomagok, az Évkönyv, az Alapítványi fociválogatott poszterének, valamint a 2015. évre szóló asztali naptár átadására.

Évzáró Adventi Családi Nap került megrendezésre a P3-as csoportban december 6-án. Gyermekeink egy kis műsorral kedveskedtek nekünk, ami csodálatosan szépre sikerült. Gyönyörű karácsonyi verseket hallhatunk, és ismét megbizonyosodhattunk a csoport zenei sokszínűségéről (furulya, fuvola, gitár és hegedű), amit a Csányi Alapítvány tehetséggondozó programja támogat. Nagyon köszönjük a gyermekeinknek, a mentorunknak Bálint-Orsós Andreának és a Csányi Alapítványnak ezt a napot, ami az ünnep várás örömét hozta el számunkra így karácsony előtt.

Áldott és Békés Karácsonyt Kívánok magam és a szülők nevében!

Wensofszkyné Pintér Rózsa, szülő P3 csoport

PÉCS 2-es csoport

Adventi Családi Napot tartottunk a Pécsi Közösségi Házban december 7-én. Idén, hetedik alkalommal ünnepeltünk együtt. A szokásos karácsonyi játszóház kézműves karácsonyi díszek készítésével most sem maradt el. Ajtókopogtatót, karácsonyfa díszt készítettünk. A meghitt hangulatról Járay Bianka és Klepah Máté gondoskodtak. Alapítványunk évkönyve sikert aratott, örömmel forgattuk.

Pécs2 csoport

Mint minden évben most is megrendezésre került a pécs2 csoport családi karácsonyi napja! Hálásan köszönjük a támogatást a segítséget és a végtelen türelmet a gyerekeink irányába. Nagyon jól éreztem magam, pazar fogadtatásban volt ismét részünk! Az Alapítvány számomra a lehető legtöbbet adó segítség, hogy gyermekem előbbre jusson az életben! Köszönöm szépen!

Kellemes karácsonyt és boldog Új Évet kívánok mindenkinek!

Szilágyi Gergely Brigitta , szülő P2 csoport

PÉCS 1-es csoport

December első vasárnapjának délutánján a pécsi 1-es csoport tagjai izgatottan gyülekeztek a Közösségi Házban az adventi Családi Napra.  Mindenki ünnepi díszbe öltöztette a szívét ezen a napon. Első mozzanatként egymást ajándékozták meg, a nevek már hetekkel ezelőtt kihúzásra kerültek, ötleteltek, puhatolóztak. Minden arcon a várakozás izgalma látszott, egy-egy kedves mondattal vezették rá társaikat, kinek is szánják a meglepetést. Nagyon jó volt látni a meglepett, felderülő arcokat, jó volt hallani a hangos kacajokat, felkiáltásokat az ajándékok kibontása után. Majd kezdett benépesülni a ház érkeztek a szülők, kis és nagy testvérek, rövid idő alatt színes és hangos kavalkád támadt, életre kelt a ház. A minden földi jóval megrakott asztalok mellett, kellemes hangulatú beszélgetések folytak, felidézve egy-egy régebbi csányis pillanatot és a most aktuális szalagavatós vidám perceket, a továbbtanulás izgalmát. Az adventi kézműves hagyományok sem maradhattak ki a repertoárból kortól és nemtől függetlenül vetették bele magukat a kreatív tevékenységbe. A karácsonyi csomagok átadása utána, izgatottan lapozgatták az évkönyvet, egymás szavába vágva idézték fel az elmúlt év eseményeit, vicces és önfeledt pillanatait.

Köszönet az Alapítványnak és valamennyi felajánlónak az idei karácsonyi csomagokért!