Adventi Családi Nap Pécsett

Adventi Családi Nap Pécsett

Advent harmadik hétvégéjének szombatján (december 10.) került sor a pécsi csoportok Családi Napjára a Közösségi Házban.

Ilyenkor zsúfolásig megtelik a ház, hiszen együtt készül a Karácsonyra gyerek-szülő és mentor. Gyümölcsöktől, édességektől roskadozó asztal várt kicsit és nagyot. A közös programokat követően sor került az ajándékcsomagok, az Évkönyv, az alapítványi fociválogatott poszter, valamint a 2017. évre szóló asztali naptár átadására.

Pécs 1 csoport

Idén december 10-én tartotta családi napját a P1 csoport. Elsőként a kicsik és szüleik, testvéreik népesítették be a közösségi házat. Sütemények ínycsiklandó illata, jellegzetes téli gyümölcs, narancs illatot lehetett érezni mindenütt. Luca és Kíra évek óta fuvolán játszanak, így megleptek minket egy-egy karácsonyi dallal, mindenki megilletődötten hallgatta játékukat. A 2015-2016. évi évkönyv átadása után szülő, gyerek egyaránt izgatottan lapozta fel a könyvet, a gyerekek felelevenítették az év izgalmas pillanatait, nagyokat kacagva a fényképeken. Természetesen a karácsonyi csomag, a naptár és a poszter is átadásra került. Persze nem maradhatott el falatozás és a nagy beszélgetések sem. A nagyok és családjaik már rutinos csányisként érkeztek a hagyománnyá vált programra régi ismerősként üdvözölték egymást. Szülő, gyerek együtt beszélgetett kicserélték egyetemi tapasztalataikat, szintén az évkönyv aratott nagy sikert! A délután oldott hangulatban telt, méltóan a szeretet ünnepének közeledtéhez!
Köszönjük az Alapítványnak a karácsonyi csomagot, a szép délutánt és az év valamennyi együtt töltött pillanatát! Mindenkinek áldott, békés ünnepeket kívánunk!

Pécs 2 csoport

Az idei adventi családi nap  (december 10.) a P2 kicsi csoport életében az első. Barkóczy Zsombor, Zsagár Alexandra és Nyári Lajos karácsonyi dalokkal és hangszeres muzsikával – zongora és klarinét – tették meghitté az ünnepet. Első  alkalommal kezükben tartott alapítványi évkönyvben lelkesen keresték és örvendeztek a pécsi beválogatás képeinek. Együtt ünnepelt velünk önkéntesünk Borsós Zsófia, aki első alkalommal találkozott a csoporttal, ám nem utoljára, hiszen az év során segítő munkájával értékes ismeretekhez juttatja az 5. osztályosokat. A gyerekek és szüleik, a testvérek meglepődtek a sok ajándék láttán és hálásak voltak, köszönetüket fejezték ki.

„Köszönjük a meghívást az adventi családi napra, nagyon jól sikerült! Igazán hangulatos volt a gyerekek műsora, ill. az adventi koszorú is. Külön örültünk az évkönyvnek és a naptárnak, ami személyessé tette az ajándékot – a többi finomságról nem is beszélve!
Boldog Karácsonyt kívánunk: Flibertné Dalma és Flibert Virág”

A Pécs 2 csoport ” nagy ” diákjai, akik már középiskolások vagy egyetemisták, idén a 9. adventi családi napjukat ünnepelték. A csoport életében hagyomány a kézműveskedés, ajándék készítés. A jóízű beszélgetés mellett szívesen alkotottak  a családok: karácsonyfa díszek készültek. Az esti órákban az idő hiába múlt a kedves emlékek felidézése, az évkönyvben visszaköszönő vidám programok képei, maradásra bírt mindenkit. Igazi ajándék a szíveknek és a lelkeknek!

„Újra együtt a család!” December 10.-én,szombaton ismét részt vehettünk a Csányi Alapítvány által szervezett Adventi ünnepségen. Boldog örömmel vártam,mert úgy éreztem,hogy végre,(habár kis időre) újra együtt lehet az Alapítvány által megalapított kis családunk. Edina, gyermekeink mentora, nagy szeretettel fogadott az adventi/karácsonyi díszben pompázó közösségi házban. A karácsony ismét összehozott bennünket,és összetartozásunk,bár gyermekeink felnőttek,mégis nyílvánvaló volt. Személy szerint én annyira örültem a ” rég nem látott” családtagjaimnak,hogy mindenkitől boldog örömmel érdeklődtem az eltelt időszak történéseiről. ( gyermekeink új iskolás élményei,a szülők ” munkás hétköznapjai”) Edina „jó szülőként” hagyta, hogy a kis ünnepség megkezdése előtt, mindenki kiélvezhesse a kötetlen beszélgetés, évődés perceit, úgy, mint egy igazi családban. Számomra annyira jó volt látni, hogy az egykoron kis gyermekeinkből milyen felelősségteljes, komoly „nagy felnőttek” lettek, akik mégis, hogy újra együtt lehettek, tudtak nagyokat nevetni, egymás élettörténetén évődni. Ott voltak előttem a jövő mérnökei, katonatisztje, informatikusai, tanárai….,akik már nem kisiskolás révedezéssel tekintettek maguk elé, hanem komoly terveket, célokat, egy szép jövőt látva maguk előtt, melynek alakítói ők maguk. Végtelenül hálásak vagyunk a Csányi Alapítványnak, hogy ebben az évben is értékes ajándékokkal térhetett haza minden család. Az ajándékcsomag óriási segítség számunkra, így a karácsony közeledtével, hisz nagyban hozzájárul ahhoz, hogy anyagi kiadásaink csökkenjenek. Nagy örömmel lapozgatjuk a 2016-os év évkönyvét is, melyben közelebbről is megismerhetjük ennek az évnek a kiemelkedő történéseit gyermekeink életéből. Az ünnepség gyorsan elmúlt, de a szívünkben lévő öröm, hogy ennek a családnak a tagjai lehetünk, nem múlik el soha. Áldott, boldog karácsonyt kívánok Mindenkinek!” Bogdánné Nagy Tímea ( Bogdán Dóri anyukája) Pécs 2.

Pécs 3 csoport

Évzáró adventi Családi Nap került megrendezésre a Pécs 3-as csoportban december 10-én. A Közösségi Házban családtagjainkat egy kedves kis műsorral leptük meg. Kötetlen beszélgetés, süti kóstoló, kicsik és nagyok felszabadult játéka jellemezte a napunkat. Sor került a Csányi Alapítvány Évkönyvének, Fociválogatottunk poszterének, valamint a 2017-es asztali naptár és a karácsonyi csomagok átadására.  Nagyon köszönjük ezt a napot, ami az ünnep várás örömét hozta el számunkra így Karácsony előtt. Áldott és Békés Ünnepeket Kívánunk!

Köszönet az Alapítványnak és valamennyi felajánlónak az idei karácsonyi csomagokért!