Ajándékozás

Ajándékozás

Ünnepek közeledtével úgy döntöttünk, hogy nemcsak egymást, hanem egy célt szolgálva most kutyáknak illetve az ott dolgozóknak segítünk azzal, hogy most mi adományozunk élelmiszert a kutyák számára. Viszont ezelőtt még egymást is megajándékoztuk, neveket kihúzva, titokban készültünk, hogy ki kinek, mit fog adni. Mindenki nagyon örült az ajándékoknak és a meglepetéseknek.

Ezt követően “A Kutyákkal az Életért Alapítvány”-hoz látogattunk el, ahol Mészáros Ágnes önkéntes körbevezetett minket. Mesélt nekünk az Alapítvány életéről, működéséről.  Például, hogy milyen speciálisan képzett kutyák vannak: területkutató, nyomkövető és a romkutató kutya és elmesélte nekünk, hogy mennyi minden kell ahhoz, hogy egy kutya mentő kutya lehessen.

A mentőkutyázás mellett egy menhelyet is működtetnek, amely sajnos állandóan tele van, az egyik német juhász már 5 éve ott van náluk. Amikor örökbe adnak egy kutyát, akkor nyomon követik az egészségügyi állapotát, ám előtte még leellenőrzik, hogy biztosan jó, szerető helyre kerüljön. Az alapítvány az adók 1 %-ból, és támogatásokból tudják fenntartani magukat. Számunkra nagy élmény volt ez a látogatás, és a jövőben szeretnénk segíteni az Alapítvány önkénteseinek a munkáját. Hiszen nélkülük nem tudni, mi lenne a kutyákkal akik, önhibájukon kívül jutottak erre a sorsa és alig várják, hogy örökbe fogadják őket.

   

Így azt szeretnénk üzenni, mindenki vigyázzon és szeresse kutyáját, hiszen a kutya, ,,az ember legjobb barátja”

Köszönjük a lehetőséget az Alapítványnak.

Juhász-Aba Nikolett, Székelyi Borbála Fruzsina, Jász 2-es csoport