Állatfarmon jártunk

Állatfarmon jártunk

Március 26-án délután ellátogattunk a böhönyei Nyíresben található állatfarmra a nagybajomi 3-as csoporttal és Valerie-vel.

A helyszínre érkezésünkkor az ott dolgozók szívélyesen fogadtak minket.
A gyerekek előzetes kutatást végeztek az ott található állatokról és a bejáratnál rövid ismertetőt tartottak társaiknak. Minden állat neve elhangzott angolul és németül, hogy Valerie is jobban értse. Nagy izgalommal vártuk, hogy közelebbről is megismerkedhessünk velük. Amikor beléptünk a kapun, egy mangalica fogadott minket, majd megnéztük az aranysakált és a mosómedvéket. Eközben a lovak is meghallották, hogy ott vagyunk és ők is csatlakoztak hozzánk. Láttunk még emukat, kecskéket, rackajuhokat, nemrég született malacokat és gidákat. Szinte mindegyikük nagyon barátságos volt és meg is simogathattuk őket. A gondozójuk nagy lelkesedéssel és szeretettel beszélt róluk, rengeteg hasznos információval látott el minket. Készségesen válaszolt a gyerekek összes kérdésére.
Nagyon jól éreztük magunkat, látszott, hogy az állatok közelsége jótékony hatással van a gyerekekre. Úgy gondolom, hogy mindenki jókedvvel és szép élményekkel tért haza.

Horváth Judit
önkéntes