Anthony Marchetti

Anthony Marchetti

A mai nap (november 12.) amerikai önkéntesek látogattak meg bennünket, akik a fotózás művészetéről tartottak nekünk előadást.

Anthony először bemutatta hazáját, és egy-két érdekes dolgot mesélt magáról. Többek között azt is megtudtuk, hogy nagymamája magyar származású. Majd a fotózás történetét egy igazán figyelemfelkeltő nézőpontból hallgathattuk meg. Az előadás végén a saját fotóit is megmutatta, és mesélt a fotóval kapcsolatos személyes élményeiről is. A prezentációt követően Dáviddal és még egy másik csányis társammal elkísértük a Jász Múzeumba, ahol körbe vezettük őket, és közben meséltünk nekik Magyarország és a Jászság történelméről. Megmutattuk nekik a helyi népviseletet, és meséltünk néhány jelentős történelmi személyről is. Majd visszafelé menet, egy kis kitérőt tettünk és megmutattuk nekik Jászberény néhány nevezeteségét, és érdekesebb helyeit. Az esős idő ellenére is nagyon jó hangulatban telt a séta, hiszen megtudtam, hogy az amerikai hölgy, aki Anthony-t kísérte, beszél spanyolul is. Így visszafelé már inkább csak spanyolul beszélgettünk. Miután visszaértünk a közösségi házba, még volt egy kis időnk, hogy folytassuk a beszélgetést. Anthony sajnos csak egy picit beszélt spanyolul, ezért gyorsan angolra váltottunk: mindenféle téma szóba került az amerikai egyetemektől kezdve, egészen a karácsonyig, minden.

Ez egy nagyon jó lehetőség volt számomra, hiszen így tudtam kamatoztatni az iskolapadban szerzett nyelvtudásomat. Köszönjük a Fulbright ösztöndíjasoknak a remek előadást és ezt a rendkívül hangulatos napot!

Tóth Zsófia Jászság 3.