Az a híres marcipán!

Az a híres marcipán!

A mai napon a Szabó Marcipán Múzeumban voltunk a szingapúri önkéntessel, Yinával.

A pécsi marcipánmúzeumban az egyik legjobb minőségű terméket állítják elő világszerte. A kiállításon rengeteg film- és mesekaraktert láttunk marcipánból megformázva, melyek elképesztően nehéz megmunkálással készültek. Például a Harry Potter figurái, vagy a Shrek című animációs film szereplőinek megformázása. Ezen kívül csodálatos épületek, mint a Pécsi Nemzeti Színház és a Dzsámi is megtalálhatóak voltak marcipánból megformálva. Esküvői tortákat, különféle magyar motívumos bútorokat is láthattunk a finom édességből. A végén megkóstoltunk néhány marcipánt, és végül az érdekes programot zárva beszélgettünk egy kicsit a város sétálóutcájában.

Bogdán Dóra, Szőllősi Andrea P2

A mai napon az Alapítvány két tanulója elvitt a városközponthoz közeli Marcipán Múzeumba. Fel sem merült bennem eddig, hogy milyen csodás helyet rejt az az ajtó, ami mellett már olyan sokszor elmentem. Röviden összefoglalva, ebben a múzeumban körbe-körbe hatalmas torták vannak kiállítva, amit egy Magyarországon használt tortabevonó fajtával készítenek.

A kiállított modell torták valódi látványosságként szolgáltak, sokuk súlya a 100 kilogrammot is meghaladja. Számomra a legmegkapóbb a Pécs látványosságait miniatűrben bemutató torta volt. Ez a program feldobta a napomat és természetesen, amit én sem tudtam megállni, hogy ne csokikkal a kezemben hagyjam el a múzeum boltját.

Yina Chua