Első helyezett

Első helyezett

Érzem, hogy itt barátságos körülmények között, színes, élvezetes programok keretében sokat tanulhattam kedvenc nyelvemet.

Nagyon szeretem az angol nyelvet.  A Csányi Alapítvány angol nyelvi versenyeit is nagyon élveztem. Sok lehetőséget biztosítottak a számunkra.

Nyolcadikos vagyok, s a továbbtanulást is úgy képzeltem el, hogy kiemelt szerepe legyen a nyelvtanulásnak benne. Kaposvár egyik legjobb középiskolája a Táncsics Mihály Gimnáziumversenyt hirdetett nyolcadikosok számára több témában is. Jelentkeztem az angol nyelvi versenyre, ahol sok versenytárs akadt, több osztályterem is megtelt a versenyző tanulókkal.

A feladatokat nem találtam túl nehéznek, hiszen az Alapítványnál sokszor nehezebb feladatokat is megoldunk, gyakorlunk.  A díjátadóra csak azokat hívták meg, akik bekerültek az első három helyezésbe. Azt mondták, majd telefonálnak a díjazottaknak. Úgy éreztem jól sikerült a verseny, ezért izgatottan vártam a telefonhívást.  S meg is csörrent a telefonom,  a vonalban a gimnázium pedagógusa volt, és közölte velem, hogy az első három közé kerültem, de azt nem fogja elárulni, hogy hányadik is lettem. Izgatottam utaztunk Kaposvárra, s az eredményhirdetésen további feszültségfokozásként az angol verseny helyezéseit olvasták fel utolsónak. Fantasztikus dolog történt ugyanis, nem lett harmadik, sem második helyezett, hanem mindhárman azonos pontszámmal elsők lettünk. Így megosztott első hely jutott. Az oklevél mellett, amire nagyon büszke vagyok, kaptam egy angol nyelvű regényt is CD melléklettel. A címe: Dr. Jekyll and Mr. Hyde.  A tanárnő szép képet festett szavaival, hogy a dobogón hogyan is férnénk el, mi hárman, a verseny győztesei. Tudom, hogy az eredményt nagyban köszönhetem a Csányi Alapítványnak, hiszen érzem, hogy itt barátságos körülmények között, színes, élvezetes programok keretében sokat tanulhattam kedvenc nyelvemet, eljuthattam Brightonba is,  ami meghatározó élmény volt számomra.  Felnőttként, a leendő szakmámat is az angol nyelvvel kapcsolatosan képzelem el.

A Csányi Alapítvány fantasztikus lehetőségeket nyújt számomra, s társaim számára a magas szintű tudás megszerzésére.  Mindent nagyon köszönök!
Bencze Balázs Nagybajomi Csoport