Bizonyítvány Karácsonyra

November 3-án és 4-én az Sz3-as csoport 8 tagja megmérette magát nyelvi tudása terén, 7-en angolból 1 fő pedig német nyelvből.  Pénteken a labor feladatait oldották meg és sikeresen szóbeliztek. Ez az egyetlen vizsgarész, melynek eredményét azonnal közölték, így egy kicsit megnyugodhatunk, a fiatalok nagyon szépen szerepeltek. Szombat délelőtt pedig az írásbeli rész következett, ahol írott szövegértés,- és szövegalkotási feladatok vártak rájuk. A fiatalok angolból a 2023 szeptemberében induló mono típusú vizsgát próbálták meg, melynek különlegessége az Origo nyelvvizsgák között, hogy egynyelvű. A feladatokat angolul kapták meg és idegen nyelven kellett válaszolni minden kérdésre. A fordítás kimarad ezeknél a vizsga típusoknál, tehát több az idegen nyelven létrehozott szövegalkotás. Az írásbeli és a labor eredményére még hetekig kell várnunk, de mindezt nagy reményekkel tesszük. Számításaink szerint, jó esetben a Karácsonyfa alá kerülhet a bizonyítvány.

Novák Gyöngyi – Sz3-as mentor

November elején csoportunk négy tagja nagy megmérettetéssel nézett szembe: államilag akkreditált nyelvvizsgát tettek. Ebben a tanévben az Sz2-es csoport három tanulója jelentkezett az alapfokú (B1) vizsgára (ebből két fő komplex, egy pedig írásbeli vizsgarészre), egy diákunk pedig már második idegen nyelvéből, németből vizsgázott B1-es szinten.

A csoportunk az Origó kétnyelvű vizsga mellett tette le a voksát. Ennek megfelelően a tanév elején sokat készültünk a vizsga feladataira, mind az angol órák, mind pedig külön vizsgafelkészítő foglalkozások folyamán.

A gyerekek ügyesen vették a megmérettetést, a pontos eredményeket izgatottan várjuk.

Köszönjük az Alapítványnak a támogatást a nyelvvizsga megszerzésében!

Benczúr Anna, Szegedi 2-es csoport