Kis-szakmai gyakorlat

Kis-szakmai gyakorlat

Február 14-én szakmai gyakorlaton vettem részt Bólyon, a Bóly Zrt-nél Paulovics Barna vezetésével.

Péntek reggel 8.00-kor találkoztam Barnával a pécsi Közösség Háznál. Innen indultunk Bólyra, ami körülbelül egy fél órás út volt. Ez idő alatt bemutatkoztunk egymásnak, beszélgettünk az Alapítványról, Barna mesélt a BONAFARM-ról.

Bólyra érve a rossz idő miatt csak a beltéri programok voltak elérhetőek. Először Barna megmutatta az SAP alkalmazást, amivel minden nap dolgoznak.  Ez egy nagyon komplex program amely világszerte elterjedt minden ágazatban. Megismerkedtem a program főbb funkcióival és felépítésével. Ezután átmentünk a szerverszobába ahol megnéztük a szervereket, melyek az egész rendszer és hálózat működéséért felelősek. Majd egy IT-s kollégája megmutatta a hálózatépítés jelenlegi állapotát, és a többi cég hálózati állapotát. Végső állómásunk Barna kollégája, Miklós volt. Ő bemutatta nekem az SAP egy másik oldalát, az adatok tárolását, illetve a programozhatóságát. Ő felelős továbbá a felhasználók kezeléséért is. Hasznos tanácsokat kaptam tőle az állásinterjúval kapcsolatosan, illetve a szakma hasznosságát illetően.

Ezek után következett az ebéd, ami a nap utolsó programja volt. Barna kollégáival közösen ebédeltünk a menzán, ahol megbeszéltek néhány munkával kapcsolatos problémát. Barna nagyon segítőkész, barátságos volt, és felajánlotta segítségét jövőbeli problémáimmal kapcsolatban.

Köszönöm a lehetőséget az Alapítványnak, gyakorlati hasznát is láthattam tanulmányaimnak, nagyon hasznosnak éreztem.

Bozsoki Balázs, Kaposvár 3