Egyetemista lettem

Egyetemista lettem

Mától hivatalosan is a Budapesti Corvinus Egyetem első éves hallgatói közé tartozom.

A reggeli órákban kezdetét vette a beiratkozás. Mindenki izgatottan állt és várakozott, a kígyózó sorok pedig egyre jobban rövidültek és hamar elértünk hozzám. Az alapos papírmunkát követően büszkén mondhatom el magamról, hogy a corvinusos fiatalok táborát erősítem. Számtalan előadást hallgattunk végig, így jól informáltak vagyunk az egyetemen folyó képzésekkel és az ottani élettel kapcsolatban. A felsőbb éves diákoknak köszönhetően bejártuk a hatalmas épület minden részét, a nap folyamán kisebb csoportokra bontva végig kísértek bennünket.

Az egyetemen folyó élet mellett megemlíteném a színes kollégiumi életet is. Tegnap történt meg a beköltözés és az este már ismerkedéssel telt, méghozzá kellemes hangulatban. Leendő csoporttársaim közül is többel volt szerencsém találkozni. Hét órakor szintenként lakógyűlést tartottunk, ahol a nevelőtanárunk minden fontos tudnivalót elmondott. Viccesen mondta, hogy mivel az első emeleten vagyunk, nem muszáj feltétlenül a liftet használni, hiszen ott van a lépcső is. Ezt követően egy fergeteges kollégium avató buliban volt részünk. A hajnali órákig ünnepeltük azt, hogy életünk egy teljesen új szakaszához értünk.

Nagyon jól érzem magam a magyar fővárosban és kíváncsian várom a folytatást. Jelenleg a 0. hétben vagyunk, így túl sok tenni valónk nincs, viszont jövő héttől beindul az igazán nagy hajtás. Csakúgy repül az idő…mintha most kezdtem volna az általános iskolát, erre már egyetemista vagyok és azon fáradozok, hogy megvalósítsam álmom, miszerint egy napon Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök leszek.

György-Dávid Valentin
Kaposvár 3.