Brightoni élményeink

Brightoni élményeink

Izgatottan várjuk a folytatást.

A Brightonban táborozó csapat az első két nap után jelentkezik. A gyerekeket befogadó családok gondoskodnak arról, hogy kényelmes hátteret biztosítsanak nekünk ittlétünk alatt. Vannak szerencsésebbek, akik közelebb laknak a BISS-hez vagyis a Brighton Internationel Summer School-hoz, s vannak, akik kicsit távolabb. Ezen azonban nem igen szomorkodnak, mert a helyi tömegközlekedés nemcsak kiváló, hanem még érdekes élmény is: kiváltképpen a jellegzetes emeletes buszok felső szintjén utazóknak. A legjobb helyért (emelet első sor) némi „közelharc” is folyik.

Azt már megtudtuk a helyiektől, hogy ez a város egyik legjobb iskolája. 1700 tanuló tanul itt egész évben, a helyiek nyári szünete jóval kevesebb ideig tart. A brit diákok talán épp ezért kicsit irigykednek is ránk…Az első nap tesztet írtunk, amely eredménye alapján alakítják ki a csoportokat. Heti programjaink között szerepel a bowling, városnéző túra, a Royal Pavilon (azaz a Királyi Palota), és természetesen a nagy kedvencünk a Brighton Pier is (a móló vidámparkja).

A hétvégén Londont nézzük meg. Mivel többen már voltunk itt, a mentoraink megkérdezték tőlünk, hogy a bizonyos helyismeret birtokában mit is szeretnénk. Így hálásan és lelkesedéssel ötleteltünk. Londonban mindenképpen szeretnénk megnézni az iskola által javasolt nevezetességeken kívül például a Globe Színházat…Felvettük a kapcsolatot az angol fővárosban élő és Csányi Band zenei profilját erősítő és irányító gitárossal, Simonits Andrással. Ő is segít nekünk a programok szervezésében, s szívesen lesz az idegenvezetőnk. Izgatottan várjuk a folytatást…

Készítette: a brightoni idegenlégiósok magyar elitkommandója