Budapesten jártunk

Budapesten jártunk

Már nagy izgalommal vártuk a mai napot április 10-én.

A Művészetek Palotájában Zenekari ábécé- Britten: Fiatalok zenei kalauza című darabját hallgathattuk meg. Britten négy csoportba osztotta a zenekar hangszereit: vonósokra, fafúvósokra, rézfúvósokra és ütőhangszerekre. Bevezetésül a témát, Purcell Abdelazer-szvitjének rondó tételét eredeti formájában a teljes zenekar játszotta el, majd sorban mind a négy hangszercsoport. A kétrészes koncertek első felében a közönség bepillantást nyert a próbaterem mindennapjaiba, valamint – az elhangzó utasítások és magyarázatok, az egyes részletek többszöri eljátszása, gyakorlása által – a zenei folyamatokba. A hangverseny második részében színpadi öltözetben, illetve jelmezben jelentek meg az előadók, és az előzőleg alaposan megismert zeneművek részleteit összefüggő színpadi előadásban hallgathatták-nézhették meg az érdeklődők. A hangversenyt követően a nagybajomi és a szegedi csoportok városnézéssel és közös ebéddel zárták a programot, a pécsi csoportok pedig a Tropicáriumban töltötték a délutánt.

Fantasztikus élményekkel tértünk haza. Köszönjük, hogy részt vehettünk a programon!

Pécs 1., Pécs 3., Nagybajom 3., Szeged 3. csoportok

Így láttuk mi….

„Nekem a mai napban a Tropicarium tetszett a legjobban. Olyan állatokat néztünk meg, amit már nagyon rég vagy még soha nem láttam. Nagyon szépen köszönöm a Csányi Alapítványnak, hogy eljutottam erre a csodálatos helyre.” Tarnay Ákos Pécs 3.

„Nekem nagyon tetszett ez a nap! Nagyon jó volt a zenés előadás. A Tropicáriumban érdekes halakat, rovarokat, bogarakat és madarakat láttunk. Mindannyian sok élménnyel és képpel térünk haza.” Veréb Zanett Pécs 3.

„A mai nap fénypontja a Művészetek Palotájában hallott előadás volt. A Tropicáiumban a ráják nagyon barátságosak voltak.” Schneider Krisztián Pécs 3.

„Szerintem a mai nap nemcsak az állatkedvelőknek tetszett, hanem annak is, akinek kötődése van a zenéhez. Délelőtt betekintést kaptunk a hangszercsoportok világába. Egy moderátor bemutatta nekünk a négy hangszercsoportot és azok jellegzetességeit. Úgy érzem sokat tanultam az előadásból.” Wensofszky Balázs Pécs 3.

„Engem a cápák, krokodilok nyűgöztek le a mai napon. Nagyon sok érdekes dolgot tanulhattam az állatokról.” Kovács Tibor Pécs 3.

„A cápáktól egy üvegfal választott el minket. Nagyon sok időt töltöttem a rája simogatóban.” Izsák Balár Mór Pécs 3.

„Az egész kirándulás nagyon szuper volt, de ki kell emelnem a Művészetek Palotájában hallott hangversenyt. Fantasztikus volt.” Majoros Ivett Pécs 3.

„Az út sajnos nagyon hosszú volt, és örültem mikor leszállhattam a buszról. A koncertet eleinte szokatlannak találtam, később viszint már nagyon élveztem.” Tokaji Lili Anna Szeged 3.

„Régi vágyam volt, hogy  ahangszereket ilyen közelről, ilyen részletesen és ilyen érdekesen megismerjem. Persze az előadás második fele is gyönyörű volt. A hárfát még nem is hallottam élőben. Nagyon jól éreztem magam.” Rully Vanda Szeged 3.

„A Művészetek Palotájában voltunk a csoporttal, ahol többféle hangszert mutattak be nekünk. A koncert eleje kicsit furcsa volt, de később megértettük, hogy egy próbát játszottak el nekünk.” Kanyó Zsanett Szeged 3.

„Ma egy csodálatos napon vehettünk részt. Budapesten a Művészetek Palotájában kezdtük a napot. Ott meghallgattuk egy csodás zenekar próbáját és felvételét. Bemutatták a különböző hangszereket. Majd átmentünk a Tropicariumba. Rengeteg állatot volt lehetőségünk megnézni: hüllőket, halakat és néhány majmot is. Miután alaposan körbenéztünk, a ráják medencéjéhez mentünk, ahol simogatni is lehetett őket. Igaz az elején kicsit féltem megérinteni őket, mert nagyon csúszósak, de örökre nagy élmény marad, mint ez az egész nap is.” Polgár Antónia Pécs 1.

„A Művészetek Palotájában sokat megtudtunk a hangszerekről, milyen családba tartoznak, hogyan szólnak. A karmester irányította a zenekart, nagyon élveztük a koncertet. A Tropicariumot nagyon vártuk, sok érdekes vízi, szárazföldi és kétéltű állattal találkozhattunk. Megtudhattuk hol élnek és mivel táplálkoznak. A ráják simogatása nagy élmény volt, sokáig ott maradtunk a medencéjüknél. Nagyon jó volt ez a mai nap.” Kovács Tibor, Rozsnyói Richárd Pécs 1.

„Nagyon érdekes volt, ahogy bemutatták nekünk a különböző hangszereket a Művészetek Palotájában. Hasznos és nagyon vidám napot töltöttünk el együtt.” Csontos Mihály Nagybajom 3.

„A zene nagyon tetszett, még szívesen hallgattam volna. A zenekarban több mint 70-en játszottak együtt, biztos rengeteg munka van mögötte.” Bóni Richárd Nagybajom 3.