CIRCUS CLASSICUS

CIRCUS CLASSICUS

Vasárnap reggel (március 30.) nagyon izgultunk, hogy el ne aludjunk az óra átállítás miatt, ugyanis cirkuszba készültünk.

Judit néni még este szólt is e miatt nekünk. Senki nem késett el.  Két kisbusszal mentünk Budapestre a Fővárosi Nagycirkuszba.  Nagyon- nagyon vártuk ezt a napot. Sokan most voltunk itt először. Ahogy közeledtünk a cirkusz bejárata felé, az egyik nagykapu mögött észrevettünk egy hatalmas elefántot, akit egy kerékpáros bácsi sétáltatott. Természetesen később ezzel a bácsival és az elefánttal a cirkuszban is találkoztunk. A cirkusz folyosóján, a falon mindenhol a cirkusz régi művészeinek a képei sorakoztak és fotók az eddigi előadásokról. Nagyon színes, hangulatos volt itt minden. Mikor kerestük a helyünket, láttuk a rácsokat a porond körül, így rögtön tudtuk, hogy az első műsorszámban tigrisek lesznek. A legszebb és legügyesebb egy fehér tigris volt. A Richter család lovasbemutatója már a világot bejárta. A porondon a lovak csoportokban dolgoztak, majd különböző alakzatokba rendeződtek a fehér és fekete lovak. A sok ló alig fért el egymás mellett futás közben. A házaspár gyerekei is bemutatták tudásukat egészen pici lovakkal. A nagy indiai elefántot is Richter Flórián idomította be. Ez a nagy elefánt vezényszóra leült, két lábon állt. Sajnos több állatos szám nem is volt.  A legizgalmasabb a pókember,  Super  Silva  és a halálkeréken tornászó két fiú volt. Ők mindent biztosító kötél nélkül mutattak be a levegőben. Nagyon nehéz volt a mutatványuk, a végén már a szemünket is befogtuk, annyira féltünk, hogy leesnek.

A kötéltáncosok is érdekes dolgokat mutattak be. Az egyik mutatvány során le is esett volna az egyik fiú a magasból, ha nincs a derekán a biztosító kötél. Így is sikoltott egy nagyot a közönség.

A bohócok nagyon viccesek voltak. Ott rohangáltak előttünk, labdákat dobáltak nekünk. Nagyon hajlékony tornászokat, és trükkös illuzionistákat is láthattunk. Úgy eltüntették egymást, hogy fogalmunk sincs, hogyan csinálták, pedig direkt nagyon figyeltünk mindenre. Utána pedig odavarázsolt sok-sok embert a semmiből.  Nem lehetett rájönni, a trükkre. Az előadás után még egy kicsit kiültünk a jó időben a padra, utána indultunk haza.

Nagyon izgalmas napunk volt, nagyon ügyes embereket láthattunk. Köszönjük szépen!

Jászság 1. csoport