Családi hétpróba

Családi hétpróba

Az elmúlt napok esőzései miatt, desedai biciklitúra helyett a közösségi házban tartottuk meg a családi napot szeptember 12-én, de ezt senki nem bánta.

Mentorunknak és az önkénteseknek köszönhetően nagyon vidám volt a hangulat. Szuper játékokat találtak ki nekünk, melyeket nagyon élvezett mindenki. Hét csapatra osztottak minket, úgy versenyeztünk egymással. Jó lehetőség volt egymás megismerésére, hiszen senki nem volt saját gyermekével, vagy szülőjével és még a testvérek is külön csapatokba kerültek. Több feladat is volt. Az állomásokra a közösen megtervezett menetlevéllel érkeztünk. Ennek elkészítése sem volt szokványos. Egy körből kiindulva mindenki a saját színével tett hozzá egy vonalat, így izgalmasan rajzolódott ki egy kép rólunk, a csapatról. A mienk nekem nagyon tetszett, szerintem ez volt a legszebb!

A kedvenc állomásom a csocsó volt, ahol nyertünk. Volt még a játékok között pohárgyűjtés, ahol az X-el jelölt poharakat kellet össze gyűjteni, csukott szemmel úgy, hogy a társunk irányított. De csak az előre- hátra- jobbra-balra vezényszavakat mondhatta.

Jó kis kihívás volt a lufikat a faládába juttatni és a pingpong labdákkal sem könnyen boldogultunk.

A városismereti totón érdekes és meglepő dolgokat tudtunk meg saját városunkról, játékosan. Hasznos dolgokat tudtam meg.

A következő állomáson képeket kellett összeraknunk, memorizálni majd állóképet készíteni a kirakott képen látható szereplőkről, ki, hol, hogyan mit csinált.

Rajzolni is kellet, születtek szép és még szebb rajzok, s mindez azért érdekes, mert egymással szemben ülve, ketten fogtunk egy ceruzát és megbeszélés nélkül próbáltuk a lapon megjeleníteni a napot, házat, kerítést, kutyát kergető, macskát hajszoló, csapda felé menekülő egeret. Sokat nevettünk.

A záró program is csuda klassz volt, a családok mindegyike kapott egy asztalt, amin voltak alapanyagok és azokból kellet  koszorút, vagy bármi mást készíteni, kedv és ötlet alapján. Gyönyörűek lettek a végeredmények. A családok is mindent megtettek, hogy semmiben ne szenvedjenek hiányt a résztvevők, vittek pogácsákat,  süteményeket, amiket a vetélkedők szünetében csipegettük. A játék végén jóízűen ettük meg a különleges „hotdogot”.

Végül Sasa csoportképet is készített rólunk. Mindenki nagyon jól érezte magát. Köszönjük Gombos tanár úrnak és lányainak: Lucának és Pannának; Zsuminak, Petrának, Katának és Máténak az önkénteseknek a sok érdekes játékot. Már alig várom, hogy én is csatlakozhassak az önkéntesekhez, hogy segíteni tudjam az alapítványi munkát, a rendezvények előkészítését és levezetését.

Dausek Dániel, önkéntes (jelölt)

Köszönöm minden gyermek és családtagjai nevében ezt a szuper napot. Rendkívül jó hangulatban telt. Ennek a napnak köszönhetően mindenki közelebbről megismerhette egymást. Örültem, hogy újra a Közösségi Házban lehettem és a társaimmal jókat játszhattam. Szülőtársaimmal pedig még jobban megismerhettük egymást, kötetlen formában sok nevetéssel.

Dausek Nándor, Kaposvár 2 és Récsei Mónika szülő