Csípőtelken jártunk

A Csányi Alapítvány a Bonafarm cégcsoporttal közösen „ Az én farmom” címmel alkotói pályázatot írt ki 2014 őszén, melyre 90 pályázat érkezett.  A pályázatban részt vevők mindannyian részt vehettek a csípőtelki tanulmányi kiránduláson, melyre 2015. március 28-án került sor.

Lehetőségünk volt betekinteni Európa egyik legmodernebb tehenészetébe. A tehenészeti telepet 3 csoportban jártuk körbe Bíró András szarvasmarha ágazati igazgató, dr. Hoffmann Dénes tehenészeti telepvezető és Oratics Balázs szarvasmarha ágazati takarmányozási vezető irányításával. Megtekinthettük a Fejőházat, a Termelőistállót valamint a Borjúnevelő teret, ahol mindannyiunk örömére a bocikat is megsimogathattuk. Sétánk során rengeteg értékes információval gazdagodtunk. A szervezők finom pogácsával, túró rudival és innivalóval kedveskedtek nekünk. A tanulmányi kiránduláson elsajátított ismereteinkről tesztben adtunk számot. Bólyban került sor a finom ebéd elfogyasztására, valamint a díjak átadására.

Nagyon szépen köszönjük ezt a tartalmas napot a Bonafarm cégcsoport és a Csányi Alapítvány Vezetőségének valamint a Bóly Zrt munkatársának, Kovács Tamarának. Nagyszerű programon vehettünk részt, ahol betekinthettünk a Csípőtelki Tehenészeti telep munkájába.

P3, K1, NB3, Sz3, M1, M2 csoportok