Delta program

„Február 12-én, szombat reggel folytattuk az ősszel megkezdett Delta programunk gondolkodásfejlesztéssel foglalkozó lábát. A gondolkodás mellett itt is fontos célunk a közösségépítés, és hogy a gyerekek sikerélményekkel gazdagodva tekintsenek vissza a foglalkozásra. A feladatok, játékok összeállításánál mindig próbálom ezeket a szempontokat is maximálisan figyelembe venni. Ezúttal a logikai feladatok és rejtvények mellett egy közös beszélgetést folytattunk arról, hogy hova lenne a legjobb táborba menni. Volt olyan csapat, aki nagyot álmodott és Párizst meg New Yorkot tűzte ki úti célnak, míg a többiek – a realitások talaján maradva – Zánkát és Kőszeget célozták be. Minden csapat szabadon érvelhetett az ötlete mellett, hogy meggyőzze a többieket saját igazáról – végül a külföldi lokációkat költségvetési okokra hivatkozva sajnos elvetettük, a két hazai város közt viszont patthelyzet alakult ki. Így valószínűleg nem lesz más választásunk, mint a jövőben mindkettőt felkeresni!” Balogh Ádám, önkéntes