Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse

Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse

A Magyar Labdarúgó Válogatott vasárnap este Görögország ellen lépett pályára 2022-ben utoljára egy barátságos mérkőzésen a Puskás Arénában. Marco Rossi szövetségi kapitány is hátradőlhetett: a 2:1-re megnyert mérkőzésen az olasz szakember és a labdarúgó-válogatott újabb csodás évet zárt le.

Nemcsak az évtől, Dzsudzsák Balázstól is búcsúzott a közönség. A tíz szövetségi kapitány bizalmát is élvező futballista másfél évtizeddel a debütálása után még egyszer, utoljára magára ölthette a nemzeti mezt. Az utolsó alkalom a 109. volt, ami egyúttal azt is jelentette, hogy az örökranglistán Dzsudzsák Balázs csúcstartóként vonult vissza a válogatottól. A Csányi Alapítvány szurkolótábora pedig hosszú utat tett meg, hogy ezt élőben láthassa. De megérte végignézni ezt a felejthetetlen mérkőzést a hideg ellenére, mert Kalmár utolsó percben szerzett bombagólja szabadrúgásból olyan eufóriát okozott, hogy a közös ünneplésben mindenki megfeledkezett arról, hogy fázik. Emellett Dzsudzsák búcsúbeszéde olyan szívhezszóló üzenetet hordozott, hogy az a felnövekvő generációknak nagy motivációt fog jelenti nem csak a sportban, hanem hazafiasságban is.

Hogy mit viszünk haza ebből a mérkőzésből? Hogy a sportban és minden másban is akkor lehet jól teljesíteni, ha szívvel-lélekkel tesszük és a siker kulcsa az, ha akkor sem adjuk fel, amikor nehézségek jönnek velünk szembe!

Köszönjük a válogatottnak ezt a nagyszerű élményt, amit szinte testközelből láthattunk és a Csányi Alapítványnak, hogy a helyszínen szurkolhattunk!

Csányi Alapítvány szurkoló csapata