Ébredő természet

Ébredő természet

Március első hétvégéjén (5-én) alkalom adódott az első tavaszi fotózásra. Az idő is nekünk kedvezett, olykor még a nap is előbújt a felhők mögül.

Egy gyors uzsonnázás után első utunk Kiskundorozsma mellé vezetett, ahol nyíló tarka sáfrányokat kerestünk, de az idei kevés napsütés sajnos még nem bizonyult elégnek a virágzás beindulásához. A termőterületen azonban már megtaláltuk a virágok hajtásait, amik reményeink szerint jövő hétre ki is nyílnak.

A következő állomásunk az ősszel már megtekintett Nagyszék-sóstó volt Mórahalom határában. A bivalyokat csak messziről csodálhattuk, mert a tó már teljes egészében fel volt töltve a tavaszi belvízzel. A tó kiemelkedő padkáin bíbicek készülődtek a tavaszi költéshez.

A vízfelszínen bütyköshattyúk keresgélték az első tavaszi táplálékaikat. A naplemente a madarászok kedvelt kilátóján ért utol minket. Mielőtt azonban a Nap nyugovóra tért volna, tanúi lehettünk egy búbos vöcsök pár gyönyörű násztáncának is.

Fotós csapatunk utolsó állomása az ásotthalmi Csodarét volt, ahol a lemenő nap utolsó sugarait kaphattuk lencsevégre, s amellyel jövő hétvégén fogunk megismerkedni közelebbről.

Varga Péter Bendegúz,Szeged 2