Égigérő Fesztivál

Égigérő Fesztivál

Szovátán került sor az Égigérő Fesztivál és Művészeti kurzus megrendezésére.

Első alkalommal került sor Erdélyben, Szovátán a Lyoness támogatásával Égigérő Fesztivál és Művészeti kurzus megrendezésére, melynek résztvevői a Szent Ferenc Gyermekotthon lakói, a környékbeli városok és falvak gyermekei, a Csányi Alapítvány művészetet kedvelő gyermekei voltak. A fesztivál felvállalt célja, hogy tíz különböző művészeti ágban biztosítsanak a gyerekeknek lehetőséget tehetségük kibontakoztatására, hogy az érdeklődők elmélyülhessenek ezeken a területeken, kiváló mesterek segítségével tanulják meg az adott művészeti terület alapjait, és szellemiségét. A művészetbarát gyerkőcök választhattak, hogy mely kurzuson vesznek részt: gyermekszínjátszás, pantomim, énekkar, különböző képzőművészeti csoportok, úgymint: fafaragás, grafika, üvegfestészet, sószobrászat, továbbá filmkészítés, média-kommunikáció csoportok közül.
A kurzus vezetői el- és közismert művészek, művésztanárok, pedagógusok, szakemberek voltak. A fesztivál záró programjaként a gyermekek bemutatták a bő egy hetes munka eredményét a színjátszástól a filmkészítésig.  Kimagasló művészeti produkciók tették emlékezetessé az ott töltött napokat: Hobo és a Beregszászi Színház előadása, a zalaegerszegi Griff Bábszínház, a budapesti Térszínház produkciói jelentettek minőséget.
Böjte Csaba celebrálta istentisztelet és a gyermekek előadásai zárták a nyolc napos művészeti tábort.

Csak remélni tudjuk, hogy Sólyom László köztársasági elnök fővédnöksége, Böjte Csaba védnöksége, a Lyoness biztosítékot jelent arra, hogy nem csupán tiszavirág életű a kezdeményezés.

 

Köszönet mindazoknak, akik lehetővé tették nekünk, hogy egy valóban egyedülálló programon vegyünk részt!