Egyetemeket látogattunk

Egyetemeket látogattunk

Január 25-én az AIESEC által részt vehettünk egy egyetem látogatáson, amely keretében néhány tanuló vezetésével megismerkedhettünk a Corvinus, az ELTE és BME iskolák képzéseivel.

Megérkezésünkkor a Corvinuson néhány AIESEC taggal egy kötetlen beszélgetésben volt részünk, ahol tájékoztatást kaptunk az egyetemi szakokról, a személyes véleményekről, így sikerült belátást nyerni, hogy mit is takarnak a különböző irányzatok. Megtekinthettük továbbá egy Christine nevű ausztrál önkéntes előadását is. Ezek után meglátogattuk az iskola könyvtárát, amely igencsak lenyűgözte a csoportot, hisz ez az ország egyik legjobban felszerelt könyvtára. Mind ezek után elmentünk a régi épületbe is, ahol tettünk egy kisebb kört, érintve egy előadótermet és az Aiesec irodát.

Ebéd után az ELTE épületéhez sétáltunk, de sajnos nem sikerült bejutni, így egy kedves hallgató ismertette velünk a jogi kart az egyetem kapui előtt.

Végül a BME felé vettük az irányt, ahol betekintést nyerhettünk az épület belsejébe és rengeteg információt kaptunk arról, hogy miben részesülhetünk akkor, ha úgy döntünk, hogy itt szeretnénk továbbtanulni.

Köszönjük a lehetőséget, hogy Király Kingával (Jászság 1.)  és a pécsi csoporttal együtt részt vehettünk egy ilyen magas színvonalú és élménydús napon!

Darázs Mátyás és Tóth Máté Jászság 2. csoport