Életút Nap 2022 – Újra együtt

Életút Nap 2022 – Újra együtt

Harmadik Nap: 

A nyitóbeszédben Alapítónk, Dr. Csányi Sándor, köszöntötte a gyerekeket, a megjelent vendégeket és munkatársakat.
Tehetségek Színpada: A Csányi Alapítvány tanulói minden évben az Életút Napon mutatják be éves tevékenységüket és az év közben elért eredményeiket. Nagy szeretettel fogadtuk vendégeinket és bízunk abban, hogy az általunk rendezett kiállítás és a bemutatásra kerülő produkciók nagy örömmel töltötték el őket. A Tehetségek Színpadán tanulóink rövid színdarabokkal, zenés produkciókkal készültek a jeles alkalomra, valamint Alapítványunknak lehetősége volt – a 15. évi jubileum margójára – rövid videókban bemutatni Közösségi Házait és az S10-et.

Külön örömünkre szolgált bejelenteni, hogy idén két mentort is jelöltek már végzett csoportjaik az Ágoston Attila-díjra. A Kuratórium mindkettejük munkásságát értékelve elfogadta a jelöléseket, így büszkén jelenthetjük, hogy Némethné Bunovácz Szilvia, nagybajomi mentor és Sziráki Judit, jászberényi mentor a 2022-es Életút Napon átvehette kitüntetését elhivatottságukért és munkásságukért. Támogatóink körében dr. Ádámosi Györgyné és dr. Ádámosi György, valamint a Café Csoport és az SMP Solutions Zrt. vehette át a kitüntetést. Az Életút Programot példaértékűen teljesítők körében Király Kinga, a Jászság 1-es csoport tagja, és Horváth Péter, a Kaposvár 3-as csoport tagja kapta a díjat.

Gratulálunk mindannyiuknak!

 

 

 

 

 

 

Büszkék vagyunk továbbá tanulmányi eredményeik miatt kitüntetett támogatottainkra is – az idei év legeredményesebb tanulói:

5-6. évfolyam:
Kálmán Jázmin Margit (Jászság 1), Bozó Kata (Szentes 1), Nagy Balázs (Szentes 2)

7-8. évfolyam:
Kovács Zsolt (Jászság 4), Török Fanni Mira (Szeged 3), Molnár Emma Edina (Szeged 2)

9-10. évfolyam:
Orosz Gergő (Mohács 3), Vajda Milán (Nagybajom 2)

11-12. évfolyam:
Trixler Zsófia (Kaposvár 1), Székelyi Borbála Fruzsina (Jászság 2), Balog Teréz Hanna (Mohács 1), Mezei Adél (Mohács 2)

Felsőoktatásban résztvevők:
Járay Bianka (Pécs 2), Rully Vanda Tamara (Szeged 3)

Gratulálunk nekik!

A Gyermekparlament külön címet adományozott azoknak a támogatottainknak, akik a nagyvilágban is sikeressé, elismertté válva öregbítették az Alapítvány hírnevét, így külön gratulációt érdemelnek:
Dollák Tamara (Szeged 2), Fekete Lilla (Kaposvár 2), Terestyényi Anna (Kaposvár 3), Sülyi Bertalan (Jászság 1), Gálosi Patrik (Pécs 2), Járay Bianka (Pécs 2), Turuczki Szabolcs (Szeged 2), Furus Ábel (Erdély), valamint a Csányi Alapítvány Sakkcsapata, Fociválogatottja, a Jászberényi Közösségi Ház “Jász Stones” LEGO csapata, Trixler Zsófia és Kiss Attila párosa, illetve a Pécs 2-es Kárpát-medencei honismereti verseny csapata.
Gratulálunk sikereikhez, és ahhoz, hogy 2022-ben átvehették a Csányi Alapítvány Nagykövete címet!

Idén az elmúlt két évben végzettek kivezetésére is sor került, így a megszokottnál többen álltak színpadra, hogy átvegyék búcsúajándékukat. Büszkék vagyunk rájuk és az általuk elért eredményekre. Azzal a bizonyossággal engedtük el kezeiket, hogy sikeres felnőttekké váltak, akik képesek megállni a helyüket bármilyen helyzetben. Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban is, és reméljük, hogy a következő Életút Napon is találkozhatunk valamennyiükkel!

Búcsúzóink a Kaposvári Közösségi Házból: Sárközi (Piszker) Alexandra, Debreceni Áron, Kollárovics Petra, Balogh Nikoletta, Dézsenyi Patrícia, Horváth Sára, Szalai Bálint, Kisiván Milán, Horváth Zsanett

Búcsúzóink a Pécsi Közösségi Házból: Kormányos Mónika, Szabó Gergely, Orsós Melinda, Fekete Judit Adél, Kiss János, Tischler Renáta, Jávorka Patrik, Kovács Andrea, Gálosi Patrik, Szöllősi Andrea, Petrovics Vivien, Orbán Máté

Búcsúzóink a Jászberényi Közösségi Házból: Lévay Melitta, Bédi Norbert, Balázs Attila, Bugyi Gabriella Erzsébet, Darázs Mátyás, Kovács Viktória, Rostás István, Kökényné Nemoda Enikő

Búcsúzóink a Nagybajomi Közösségi Házból: Bencze Balázs, Bogdán István, Hortobágyi Bence, Kovács Szandra, Stecina Bianka Kata, Horváth Balázs, Simon Mátyás

Búcsúzóink a Szegedi Közösségi Házból: Nyári Zoltán Martin, Nádudvari Nóra, Varga Péter Bendegúz

 

A Tehetségek Színpada és a közös fotó után vendégeinket és a gyerekeket változatos programokat kínáló majális várta, ahol természetesen a szórakozásé volt a főszerep.

 

Második Nap: 

9.00: A második nap délelőttjét a “Színezd ki a világod IV” verseny pályaművei bemutatásával, értékelésével kezdtük. A zsűri tagjai Csányi Erika, a Kuratórium elnöke, Dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, Török András, művelődéstörténész, Kuckó Nadin, a Gyermekparlament elnöke, Kalafszky Adriána, a Kamarazenekar vezetője, és Hargitai Eszter, a Kamarazenekar fejlesztőtanára.

10.30: A csoportok fotózásával, fotópróbával folytattuk, majd ebéd után a focié volt a főszerep.

13.30-19.00: A gyerekek két korosztályban, vegyes csapatokban küzdhettek meg egymással a vándorkupáért. Azoknak, akiket a foci világa kevésbé ragad meg és inkább alkotni szeretett volna, kézműves foglalkozások sora állt rendelkezésre. A foci eredményhirdetésére, az érmek és a vándorkupa átadására este, az esemény után került sor. Köszönjük Papp Edward kurátornak a díjak átadását!

A kicsik bajnokságának eredményei:
1. helyezett: a Bordó csapat
2. helyezett: a Világoszöld csapat
3. helyezett: a Narancssárga csapat
4. helyezett: a Lila csapat

A nagyok bajnokságának eredményei:
1. helyezett: a Piros csapat
2. helyezett: a Fehér csapat
3. helyezett: a Sötétzöld csapat
4. helyezett: a Citromsárga csapat

Gólkirály: Papp László Györk (Pécs 1-es csoport)
Legjobb kisfocista: Mezei Martin (Szentes 1-es csoport)
Legjobb női játékos: Pintér Lara Krisztina (Szentes 1-es csoport)
Legjobb kapus: Rickert Dávid (Szentes 1-es csoport)

A Csányi Alapítvány Fociválogatottjának tagjai, akik Erdélyben, a CSÁSZ Kupán képviselhetik Alapítványunkat:

Papp László Györk (Pécs 1-es csoport), Varga Péter (Pécs 2-es csoport), Majdik Márk (Pécs 2-es csoport), Burai Tamás (Jászság 2-es csoport), Pál Rajmund (Pécs 2-es csoport), Bálint Gergely (Pécs 2-es csoport), Pfeffer Roland (Nagybajom 2-es csoport), Balog István (Mohács 3-as csoport), Kuckó Ármin (Nagybajom 2-es csoport), Tálas Péter (Jászság 2-es csoport), Dömölki András (Pécs 2-es csoport)

Gratulálunk mindannyiuknak!

 

 

 

 

 

 

       

Első Nap:

Két év kihagyás után végre ismét elérkezett az Életút Nap, melynek helyszínéül ismét Zánka szolgál. A szokásos három nap helyett, mivel a korábbi két évben a koronavírusnak köszönhetően sajnos nem tudtunk együtt lenni, idén nem három, hanem négy napot tölthetnek együtt a gyermekek.

14.00: Minden csoport megérkezett Zánkára.

 

15.00-18.30: Megkezdődtek a “Színezd ki a világod!” pályázat próbái, mialatt a többiek a Gyermekparlament által meghirdetett sakk-, csocsó-, és FIFA bajnokságon vehettek részt, ahol szoros mérkőzésekben mérhették össze egymással képességeiket. A szurkolók hangos biztatása megteremtette az igazi versenyhangulatot. Mindeközben a művészeti kiállítás is megtekinthetővé, értékelhetővé vált.

19.00:  Az este folyamán megszülettek a sakk-, csocsó-, és FIFA-bajnokságok dobogós helyezettjei is:

Sakkbajnokság eredményei:
1. helyezett: Schneider Krisztián | 2. helyezett: Kohári Bánk | 3. helyezett: Nagy Richárd

Csocsóbajnokság eredményei a nagyoknál:
1. helyezett: Ihász Dániel – Balogh Dániel | 2. helyezett:  Pfeffer Roland – Gál Zoltán | 3. helyezett: Szücs Márk – Madarasi Tétény

Csocsóbajnokság eredményei a kicsiknél:
1. helyezett: Radics Bálint – Fülöp Lázár | 2. helyezett: Mága Bianka – Görbe Sándor | 3. helyezett: Sebesi Fanni – Illés Gábor

FIFA-bajnokság eredményei:
1. helyezett: Majdik Márk | 2. helyezett: Kóczián Olivér | 3. helyezett: Schlemmer Dominik